Jordbærtærte

Findes der noget bedre end en jordbærtærte fra bageren? Ja! Som jeg lige har opdaget i dag, er en hjemmelavet én af slagsen meget bedre. Og også billigere – dog ikke meget, men her får man også en stor tærte ud af det i forhold til de små fra bageren. Og nøj, hvor var den altså god! I bør virkeligt unde jer selv at prøve at lave sådan en fætter her på et tidspunkt. Vi spiste den (okay, noget af den) her for en halv times siden i havestuen med solskin og åben dør, og jeg kunne næsten narre mig selv til at tro, at det er sommer! Lækkert. Denne kage er forresten én med ‘hele molevitten’. Mørdej, marcipanfyld, chokolade, flødecreme og jordbær. Så lækkert.

Opskriften er fra Alletiders Kogebog, men jeg fulgte det råd, som flere af kommentatorerne gav, nemlig at skære ned på sukker og smør og forøge marcipanen i marcipanfyldet. I dag gik jeg all in og brugte sødmælk til cremen, men jeg tror egentligt godt man vil kunne nøjes med skummet- eller minimælk. Nu har vi fx 1/4 liter sødmælk stående, som højst sandsynligt ikke bliver brugt. Jeg gad ikke at stå og fedte med vandbad eller smeltet chokolade, så jeg hakkede den, og puttede den på, lige efter kagen kom ud af ovnen. Efter et kort øjeblik i ovnen, kan den smøres ud så let som ingenting.

Det er en meget nem kage, synes jeg, men det er jo ikke en impulskage. For det første skal man bruge en del ting, som jeg i hvert fald ikke altid har på lager, og for det andet skal kagen jo også afkøle – helst af flere omgange. Men når den er færdig, er det altså hele ventetiden værd.

Okay, nok snak. Forbered jer på en massiv lækkerhed 🙂

 

 

Jordbærtærte

5 fra 1 stemme
1 tærteform med ca. 26 cm diameter
Udskriv

Ingredienser

Mørdej

  • 100 g smør koldt
  • 150 g hvedemel
  • 50 g sukker
  • 1/2 æg sammenpisket

Marcipanfyld

  • 150 g marcipan
  • 75 g smør blødt
  • 75 g sukker
  • 1/2 æg sammenpisket

Fyld

  • 100 g chokolade
  • 1/2 brev kagecreme med vaniljesmag
  • 2,5 dl mælk mængden varierer afhængigt af hvad der står på kagecremen
  • 2,5 dl piskefløde
  • 500 g jordbær

Sådan gør du

  • Hvis mørdejen laves i foodprocessor, køres sukker, mel og smør godt sammen. Herefter piskes 1 æg godt sammen og halvdelen hældes i og samler dejen. Hvis man ikke har foodprocessor, gøres det på den 'gammeldags' facon, med at smuldre smørret ud i mel og sukker med hænderne. Saml dejen med æg. Form dejen til en kugle og sæt den i køleskabet i 1 time.
  • Ovnen tændes på 200º. Pensl tærtefadet med olie. Rul mørdejen ud eller tryk den ud i tærtefadet med fingrene. Prik med en gaffel. Marcipanfyldet røres sammen. Riv marcipanen på et rivejern eller foodprocessor. Det er nemmest, hvis marcipanen er kold. Bland med smør og sukker og fordel på tærtebunden. Bag tærten i 20 minutter.
  • Hak chokoladen mens tærten bager. Når de 20 minutter er gået, fordeles chokoladen herover og stilles i ovnen i ca. 1 minut igen. Tag tærten ud og smør chokoladen ud med en dejskraber.
  • Nu skal tærten køle af og chokoladen stivne. Bestem selv om du vil sætte den i køleskabet eller ej. 
  • Når tærten er kold, røres kagecremepulver og mælk sammen. Sæt i køleskabet i 20 minutters tid. Ordn jordbærrene. Jeg valgte at skære dem i kvarte, men de kan også være halve eller hele. Bestem selv. 
  • Pisk herefter piskefløden til flødeskum og bland dette sammen med cremen. Fordel på den kolde tærte.
  • Fordel jordbærrene ovenpå. Opbevar gerne tærten på køl indtil den skal spises.
 

Kategorier: Dessert, Gæstemad, Kage, Påske

Lignende opskrifter

Vis kommentarer (6)

  1. Hvor ser det godt ud – jeg ELSKER jordbærtærte og tror da også at vi snart skal have en. Jeg laver den flere gange fra foråret og hen i sensommeren 🙂

    Mange hilsner
    Birthe

  2. Mmmh, ja det er altså også en af mine yndlingskager. Men jeg havde aldrig prøvet at lave den selv før 🙂 Jeg bliver helt i sommerhumør af at kigge på billedet nu 😉

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering