Julegaveideer til LCHF’eren og/eller madnørden

Nu er det måske efterhånden faktisk for sent med sådan et indlæg her, men hvis der evt. sidder andre derude, der – ligesom mig – har en tendens til at vente til næsten sidste øjeblik med sådan noget som gaveshopping (jeg har lige købt de sidste i dag, vist nok), kan det være, at det her indlæg alligevel kan bruges. Det håber jeg!

Julen er jo gavernes hjerternes tid, men vi kan jo ikke benægte, at det også handler bare lidt om gaverne. Der er selvfølgelig vid forskel på hvilken slags og hvor store gaver, man giver, og det er jeg i princippet også fuldkommen ligeglad med lige nu. Men vi har vel alle nogle ting, vi ønsker os – og hvis ikke, så er I nok én af de heldige få, der har alt, hvad I kunne drømme om. Lucky you! Selv om jeg oftest synes, at jeg bare køber det, jeg virkeligt mangler (god strategi, ikke?), har jeg dog altid alligevel en række ting, jeg sagtens kunne bruge. Min ønskeliste her opdateres forholdsvist tit – især op til december, når der både kommer jul tæt forfulgt af min fødselsdag til januar – men den liste er (forståeligt nok) personaliseret til mig specifikt. Ikke så mærkeligt jo. Her har jeg prøvet at samle lidt forskellige ideer til gaver til LCHF’eren og/eller madnørden, hvis I skulle mangle lidt inspiration på det punkt. Jeg finder altid selv stor hjælp i andres ønskelister, så jeg håber, det samme kan være tilfældet her.

Indlægget indeholder i øvrigt affiliatelinks, men dem kan I jo bare se bort fra, hvis det ikke er noget, I støtter 😉

 

Af de lidt større ting har jeg først og fremmest længe overvejet mig at anskaffe mig en bordopvasker – men af en eller anden grund bliver det bare aldrig til noget. Måske det er selve opsætningen, jeg ikke lige kan overskue, for jeg er faktisk rimeligt overbevist om, at jeg kun vil sætte pris på den efterfølgende. Prismæssigt fås de jo i et hav af forskellige klasser, men umiddelbart tænker jeg, at jeg sagtens kan “nøjes” med en af de billigere, som fx denne her fra Wupti.

I samme genre har jeg længe været ret træt af min foodprocessor. Egentligt kører den ganske fint, men skæreskiverne er elendige og hullet man putter ting i for småt. Jaja, luksusproblem, I know. Men hvis jeg kunne, anskaffede jeg mig gerne en ny, der ville være en endnu større hjælp, fordi jeg ikke ville være ved at kyle den af H til, hver gang jeg brugte den! Her er Magimix‘en jo klart Rolls Royce’en, men mindre kan nu også snildt gøre det 😉

Sidst men ikke mindst – hvis man nu alligevel er gået i gadget-overload-mode – er Actifry‘en jo utroligt hypet for tiden, og jeg skal da ikke sige mig fra for at være ret så interesseret i at hoppe med på bølgen. Selv om mit køkken allerede nok er mere end fyldt med ting, der fylder her og der og allevegne! 😛

 

Og når nu vi så alligevel snakker om ting, der fylder køkkener, er det jo meget passende, at snakke kogebøger. I hvert fald hvis vi snakker mit køkken, der p.t. er fyldt til bristepunktet med kogebøger (om end jeg har en halv-formet og overhovedet-ikke-udført plan om at rydde/sælge ud i dem!). P.t. er det især disse tre, jeg har mit øje på:

1) “Mæt & slank med LCHF” af Jane Faerber

2) “Tab dig med LCHF” af Anna Hallén

3) “Familiens low carb favoritter” af Tatjana Albinus

To af de tre er faktisk slet ikke udkommet endnu, men det ændrer jo ikke på, at jeg ønsker mig dem! ;P Især Janes efterfølger er jeg (selvfølgelig!) meget spændt på, men de andre har jeg også gode forventninger til 😀

 

Ingen LCHF-ønskeliste uden nogle specialprodukter. Nedenstående er et udvalg af dem, jeg køber og bruger jævnligt:

Sukrin Gold | Arctic-D Cod Liver Oil med citrussmag | Santa Marias Extra Creamy Coconut Milk
Kokosolie | Sukrin | FiberHUSK

 

Nu skrev jeg jo for nyligt om min Fitbit Flex, som er købt hos Coolstuff – men den gode gadgetside har faktisk andet og mere end bare gadgets, herunder flere køkkenrelevante ting – og selvfølgelig flere forskellige Fitbits og dertilhørende vægte, som jeg godt kunne være fristet af:

Hjerteformet stegepande | Veggie Twister | iGrill Stegetermometer
Fitbit Flex | Fitbit Aria WiFi-badevægt

 

Og sidst, men ikke mindst: Lidt luksus af bedste skuffe! I husker måske, at jeg samarbejder med chokoladesmag.dk, så nedenstående chokolader er alle nogle, jeg har smagt, og de var blandt mine favoritter. Og ja, jeg er ret vild med mandel-chokolade-kombien! ;P

1) Happy People Planets økologiske spanske mandler overtrukket med Fairtrade belgisk mælkechokolade 37% og kanel (lækker og juleagtig)
2) Green & Black’s økologiske og Fairtrade mørk chokolade 70% med pebermyntefyld (næsten den eneste pebermyntechokolade, jeg kan lide!)
3) Simply Chocolates Salty Fred (lækker mørk chokolade med saltede mandler)
4) Simply Chocolates Undercover Almonds Cocoa (ristede mandler overtrukket med mørk chokolade 60% og kakaopulver aka. ren najsness!)
5) Green & Black’s Butterscotch Milk Chocolate (lys chokolade (men) åh så lækker!)
6) Happy People Plantes økologiske spanske mandler overtrukket med mørk Fairtrade chokolade 41,5% (yumm-oh!)

 

Det var vist det for nu! Håber det kan bruges 😀 Og lad mig endelig vide, hvis I har flere gode bud på gaveønsker! 😀

 

…man fristes jo næsten til at sige god jul – kun en uge til juleaften!!

 


Indlægget indeholder affiliatelinks.


Kategorier: Blogging, Samarbejde

Lignende opskrifter

Vis kommentarer (6)

  1. Ja, en god lang ønskeliste er bestemt ikke at kimse ad! 😀
   Jeg syntes da egentligt, at jeg allerede havde deltaget, men det ser ikke sådan ud – måske jeg lige kan nå det på falderebet 😉
   Også god jul til jer!

   ~Xenia

 1. Hej alle.

  Jeg faldt i og købte en Actifry for tre måneder siden. Jeg har brugt den tre gange 😐
  Her er lige er par ikke-prioriterede punkter, der er værd at overveje inden et køb:

  – Hvis man har en ovn, kan man lige så godt bruge den. Actifryen er bare en varmluftsovn, men en bevægelig arm, så den tilfører som sådan ikke noget nyt.

  – Den larmer af H til. Ikke helt så meget som en støvsuger, men det føles lidt sådan, når man går omkring den imens den kører.

  – Den fylder godt op i køkkenskabet.

  – En af pointerne med den er, at man kan tilberede maden med et minimum af fedtstof. Det er jo ikke særligt LCHF-ish.

  – For et par hundreder ekstra kan man i stedet købe en Roomba robotstøvsuger – nok det næstbedste køb i mit hjem, efter min Bamix stavblender.

  Når det så er sagt, vil jeg alligevel rose den lidt. Hvis man er børnefamilie, der har småtravlt omkring spisetid (madlavning, lektier osv.), kan den sikkert lette hverdagen en smule.

  Glædelig jul til alle 🙂


  Morten

  1. Tak for anmeldelsen – selv om jeg er gadget-freak og gerne vil prøve den, må jeg indrømme, at jeg også er lidt ambivalent. Men jeg har nu læst flere steder, at den giver mere sprøde resultater end en almindelig varmluftsovn, hvilket er det, der tiltrækker hos mig – for som du siger, er det jo ikke den fedtfattige madlavning, der lokker for mig 😉

   Også god jul til dig!

   ~Xenia

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *