Dessert er godt. Kage er godt. Jordbær er godt. Chokolade er meget godt. Flødeskum er godt. Og denne kage var generelt bare god. Og det bedste var – ud over den lækre smag altså – at det er en hurtig løsning til de dage, hvor tiden bare ikke lige er til at lave en kage fra bunden. Vi købte en god pakke lagkagebunde, danske jordbær, god mørk chokolade og piskefløde, og så kunne kagen smækkes sammen på max et kvarter. Det er da noget, man kan forholde sig til!
Vi brugte kun en kvart liter fløde, men var enige om, at den godt lige ville kunne trække lidt ekstra. Så hvis du alligevel er typen, der godt vil kunne bruge en rest fløde, så køb den halve liter, så der er rigeligt. Det er jo kun lørdag én gang om ugen, ikke? 😀
Igen – jeg havde ikke kamera med, så vi må prøve at holde de grynede iPhone-billeder ud for nu 😉
Opskriften kan indeholde affiliate-links.
Kakaolagkage med flødeskum, jordbær og chokolade
Ingredienser
- 1 pakke gode lagkagebunde - gerne kakao
- 1/4 - 1/2 liter piskefløde
- 1 bakke jordbær
- 100 g god mørk chokolade
Sådan gør du
- Tag ca. 15 jordbær fra og skær resten i små tern. Hak chokoladen med undtagelse af et par stykker til at pynte med.
- Pisk halvdelen af fløden og vend jordbær og chokolade i. Fordel fyldet mellem de tre bunde. Sæt kagen i køleskabet til den skal serveres.
- Inden servering, piskes det sidste fløde. Fordel det ud over kagen og pynt med halve jordbær og revet chokolade.