Kartoffel-æggekage med kalkunbacon

Dette er endnu en genudgivelse, men jeg udgav oprindeligt opskriften i december, så jeg tænker, at det er så lang tid siden, at de fleste af jer alligevel ikke så den første gang eller har glemt det 😉

Æggekage er en ret nem ret, og hvis man, som jeg, er vild med æg og kartofler, er den også meget lækker. Man kan dog også sagtens lave den med andet fyld som fx gulerødder og peberfrugt i små tern samt majs og pølser, hvilket jeg ofte lavede da jeg var au pair.

Der bliver til ca. 2 personer som aftensmåltid, eller som jeg gjorde i går, et aftensmåltid og to gange madpakke. Æggekage smager nemlig også herligt kold, og jeg er jo ikke så meget til flade rugbrødsmadder i madpakken, så når jeg skal have madpakke med mere eller mindre hver dag skal der lidt variation til.

Jeg spiste Heinz’ nye ketchup, First Harvest, som jeg fik tilsendt en flaske af for et par uger siden. Jeg spiser ikke super meget ketchup, men denne smagte i hvert fald dejligt og friskt af tomat, så hvis ikke det var fordi den kun var i begrænset antal, købte jeg den helt sikkert gerne igen 😉

Hvis man har en rest kogte kartofler, er det også genialt at lave en æggekage derudaf – med mindre det selvfølgelig er sommer og man derfor hellere vil have en herlig kartoffelmad. Åha, sommer, hvor jeg savner dig allerede!

Apropros – er der nogen der har nogle gode råd til at undgå vintertræthed. Jeg synes nærmest kun efteråret er begyndt og jeg er allerede træt stort set hele tiden. Ret frustrerende, især når man skal til at være rigtig aktiv på studiet med sidste stadie af projekt, eksamensopgaver m.m.

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Kartoffel-æggekage med kalkunbacon

Ingen bedømmelser endnu

Antal: portioner


Ingredienser

  • 125 g kalkunbacon
  • 1 spsk olie
  • 1 lille løg
  • 1 bagekartoffel ca. 250 g
  • 1 spsk soja
  • 1 tsk herbamare urtebouillon eller 1/2 bouillonterning
  • 2 dl vand
  • 4 æg
  • 1 dl mælk
  • 1,5 spsk hvedemel
  • salt og peber
  • purløg

Dertil

  • rugbrød
  • tomater
  • evt. ketchup fx Heinz' First Harvest

Sådan gør du

  1. Kalkunbacon skæres i mindre stykker og sprødsteges i olie.
  2. Imens skrælles kartoflen og skæres i små tern på ca. 1x1 cm. sammen med løg.
  3. Baconen tages af panden. Svits løg og kartofler i det resterende olie og hæld herefter soja, vand og bouillon ved. Kartofler og løg skal koge under låg til de er møre - ca. 5-10 min.
  4. Pisk æg, mælk, mel, salt, peber og finthakket purløg sammen. Når kartoflerne er møre, fjernes låget, så væden kan fordampe. Så fordeles baconen over og herefter æggemassen. Skru ned for varmen og læg låg på. Lad stege i ca. 7-10 minutter eller indtil æggemassen er helt stivnet. Hvis din pande kan gå i ovnen, kan den også sættes derind og stege færdig.
  5. Serveres med rugbrød, tomater og evt. lidt ketchup.

Kategorier: Fast food, Favoritter, Frokost, Hovedretter med fjerkræ

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!