Key Lime Pie

Den tredje tærte jeg lavede i lørdags (well, i fredags, men vi spiste dem først lørdag) er denne key lime pie. Endnu en opskrift fra The Hummingbird Bakery’s kagebog og denne gang ændrede jeg intet i forhold til originalopskriften – bortset fra at jeg, ligesom med de andre tærter, havde flødeskummet ved siden af. Men det hører sig nu altså til, så igen, hvis I laver den som den eneste tærte, anbefaler jeg at I putter flødeskummet ovenpå ved servering.

Egentlig kan jeg ikke rigtig finde ud af hvordan jeg har det med denne tærte. Vi havde jo en del rester, så nu har jeg efterhånden smagt den en del gange. Halvdelen af gangene synes jeg det er en fantastisk tærte, og resten af tiden er jeg ikke helt overbevist om, at jeg overhovedet kan lide den. Men hvis man er til let syrlige tærter, der er lidt mere uoriginale (i hvert fald i forhold til de tærter, jeg normalt bager og smager), og til lækkert fyld, der føles som en blanding mellem fromage og cheesecake, er denne et godt valg.

NB: jeg lavede halvanden portion af nedenstående, så vær opmærksom på at mængderne på billederne derfor også er lidt større.

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Key Lime Pie

Ingen bedømmelser endnu

Antal: stor tærte

Ingredienser

Kiksebund:

 • 500 g digestive kiks
 • 200 g smør

Fyld:

 • 8 æggeblommer jeg brugte pasteuriserede, da jeg ikke havde noget at bruge hviderne til, hvis jeg brugte alm. æg
 • 2 dåser kondenseret mælk
 • saft og skal fra 5 limefrugter
 • 4 1/2 dl piskefløde

Sådan gør du

 1. Forvarm ovnen til 170º varmluft.
 2. Smelt smørret. Hak kiksene fint i en foodprocessor eller lignende og tilsæt smørret lidt ad gangen. Pensl 1-2 tærteforme med lidt rapsolie eller anden smagsneutral olie (eller smør) og pres kiksemassen sammen heri. Bag i ca. 20 minutter eller til bunden er pænt gylden og fast. Lad afkøle helt.
 3. Når bunden er helt kold, skrues ovnen ned til 150º.
 4. Riv skallen af limefrugterne - husk ikke at tage det bitre hvide med - og pres saften. Det tager lidt tid.
 5. Pisk æggeblommer, kondenseret mælk, limesaft og limeskal sammen, til alle ingredienserne er godt blandet. Det tykner af sig selv.
 6. Hæld cremen i den kolde tærtebund og bag i ca. 20-30 minutter, til fyldet er fast at røre ved, men stadig en anelse blødt i midten. Lad tærten køle helt af, dæk til og sæt på køl i mindst en time, men helst natten over.
 7. Lige inden servering, piskes fløden til skum og fordeles over tærten. Pynt evt. med lidt revet limeskal.

Kategorier: Dessert, Kage, Påske

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!