I torsdags udgav Ditte fra bloggen The Food Club sin nye kogebog “Sunde søde sager“, der, som navnet indikerer, er en kage- og dessertbog, hvor de søde sager er til den sunde side. Ingen af opskrifterne indeholder sukker i traditionel forstand og flere af dem er også uden mel og korn og derfor passende for fx os på LCHF. Ditte har været så venlig at sende mig to udgaver af bogen – én til mig og en til jer!
For de af jer, der i forvejen kender Ditte fra hendes blog, kommer det nok ikke som nogen overraskelse, at bogen er en utroligt smuk kagebog. Ditte har selv taget alle billederne, og det klarer hun som altid med bravur. Alle billeder og opskrifter er lækre og indbydende, og dem, jeg allerede har øremærket, kan ikke tælles på én hånd. Herunder får I opskriften på den første kage, jeg har givet mig i kast med – en kokostærte med bund af ristet kokos og lækkert fyld af chokoladeganache. I kender jo mig og min forkærlighed for alt, der indebærer kokos og chokolade, så det var oplagt, at denne var den første, jeg skulle prøve. Jeg har lavet et par få rettelser ift. originalopskriften – fx har jeg lavet halv portion og i stedet lavet tærten i fire små tærteforme, så de er portionsanrettede. Herudover brugte jeg kokosmælk i ganachen, så tærten er mejerifri, for de af jer der går efter det – og endnu mere kokoslækker for de af os, der går efter dét! 😀
Tærten har naturligvis mange bountyassociationer – men i min optik er den bedre. Jeg håber ikke, at jeg behøver at forklare hvorfor (ristet kokos + chokoladeganache, duh!), men for en sikkerheds skyld får I den alligevel lige: ristet kokos + chokoladeganache, duh! Bare lav den, okay?
Og mens I så venter på at kagerne afkøler, kan I jo passende deltage i giveaway’en herunder, så I kan vinde jeres eget eksemplar til næste desserteventyr. Det eneste, I skal gøre, er at deltage i widget’en herunder. Som altid må I hjertens gerne følge mig her og der og allevegne, men det er ikke et krav. Bare deltag via widget’en og I er good to go!
God søndag!
(P.s. jeg ønsker mig en donutform, så jeg kan give mig i kast med nogle af de spændende donut-opskrifter i bogen! Bare sådan FYI)
Opskriften kan indeholde affiliate-links.
Kokostærte med chokoladeganache
4 små portionstærter (lav dobbelt portion for en alm. tærteform)
Opskrift efter Ditte Ingemanns "Sunde søde sager"
Ingredienser
Bund
- 200 g kokosmel
- 2 spsk kokosolie
- 1 æg
- 1 spsk yaconsirup
- 1 tsk vaniljepulver
Chokoladeganache
- 100 g mørk chokolade jeg brugte 85%
- 1 dl kokosmælk jeg brugte selvfølgelig Extra Creamy
- 1 spsk yaconsirup
- 1 spsk sukrin+
Pynt
- ristede kokosflager
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 180º varmluft.
- Smelt kokosolien og bland alle ingredienser til bunden til en klistret masse. Pensl tærteformene og pres kokosmassen ud heri.
- Bag bundene i ca. 10-15 minutter, til de er fint gyldne. Lad afkøle helt.
- Hak chokoladen. Bring kokosmælken i kog sammen med yaconsirup og sukrin+. Tag af varmen og hæld over chokoladen. Lad stå et øjeblik og rør så rundt i ganachen, til den er fin og blank.
- Fordel ganache i de kolde tærtebunde og pynt med kokosflager.
- Sæt på køl, og lad stå ca. 2 timer inden servering.
Noter
Kokosmælk kan erstattes med piskefløde.