Konfektkage med kokos og karamel

Jeg håber I alle havde en herlig juleaften i går! Det havde jeg i hvert fald 😀 Med en masse gode gaver også, som I formentlig kommer til at høre mere om, når jeg får taget det i brug… Ud over rødkålen og agurkesalaten, stod jeg også for konfektafdelingen. Dels havde vi noget marcipan, nougat, mandler og chokolade med, så vi kunne lave lidt konfekt i løbet af eftermiddagen – det fik vi dog ikke gjort. Derudover havde jeg lavet en portion havregrynskuglemasse, som vi trillede sammen. Og så havde jeg bagt en portion congobarer og denne konfektkage, som jeg har fundet på Himmelske Kager.

Jeg synes, at kagen blev rigtig god. Men den blegnede dog desværre lidt ved siden af de fantastiske congobarer 🙂 Ikke desto mindre var det en spændende kombi, og det var sjovt at få prøvet lidt mere med kondenseret mælk. Et lille tip er forresten at undlade pludseligt at falde i snak, mens I laver karamellen – for så brænder den altså på, og så må man have fat i en ny dåse kondenseret mælk 😉

Jeg brugte mørk sirup i karamellen og et noget tykkere chokoladelag på toppen 🙂 Men derudover ændrede jeg ikke det store… Jeg skar desuden både disse og congobarerne i stykker på ca. 4×4 cm, så det lige passer med en-to mundfulde. Man kan sikkert sagtens lave dem større, hvis de skal bruges i en anden sammenhæng.

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Konfektkage med kokos og karamel

Ingen bedømmelser endnu

Antal: stk

Opskrift efter Himmelske kager

Ingredienser

Bund

 • 125 g hvedemel
 • 1 tsk bagepulver
 • 180 g brun farin
 • 80 g kokosmel
 • 125 g smør

Karamel

 • 400 g kondenseret mælk
 • 20 g smør
 • 2 spsk mørk sirup eller lys

Chokoladetop

 • 200 g mørk chokolade
 • 25 g smør
 • 25 g hvid chokolade

Sådan gør du

 1. Forvarm ovnen til 180º varmluft.
 2. Bland de tørre ingredienser til bunden. Smelt smørret og bland det i de øvrige ingredienser. Hvis I har en silikoneform, er den god at bruge - i så fald pensles den bare med lidt rapsolie. Ellers beklædes en normal bradepande med bagepapir. Bradepanden skal have et areal svarende til ca. 20x25 cm. Pres massen i formen i et jævnt lag og bag i ovnen i 10 minutter.
 3. Bland imens ingredienserne til karamellen i en gryde og bring langsomt i kog. Rør hele tiden. Lad det koge i ca. 5 minutter, til det tykner og får konsistens som karamel. Fordel karamellen ovenpå den bagte bund og sæt tilbage i ovnen i 12-15 minutter.
 4. Lad nu kagen køle helt af.
 5. Smelt den mørk chokolade og bland med smørret. Smør det ud over den kolde kage og drys med hakket hvid chokolade. En nem måde at få finthakket chokolade i små mængder er at bruge en skrællekniv på en af kanterne af chokolade. Det bliver lidt som meget korte spåner. Lad det stivne helt.
 6. Inden servering, kan kanterne skæres af. Skær herefter kagen i firkanter på ca. 4x4 cm.
 7. Opbevares i køleskabet.

Kategorier: Jul, Kage

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!