Krydret kylling med kål og karry

kyllingkarrykaal

Okay, måske vi bare én gang for alle kan blive enige om, at mad godt kan være lækker, selv om det er lettere grimt? Det vil spare os for fremtidige diskussioner i forbindelse med retter som denne, der – indrømmet – ikke er af den særligt fotogene slags. Men lækkert, dét er det ikke desto mindre!

Egentlig er det lidt snyd at bringe denne opskrift, eftersom det i princippet bare er en lettere omskrivning og genudgivelse af denne. Men nu har jeg efterhånden lavet fyldet som en særskilt ret mange flere gange, end jeg har lavet det i pirogform, så jeg syntes, at det fortjente sit eget indlæg. Og som vi tidligere har talt om, er det måske også meget rart med lidt inspiration til retter uden korn og andre stivelsesprodukter?

Dette er en hverdagsret med stort H. Med mindre man laver kæmpeportion, hvilket kræver betydeligt længere snittetid, kan det kastes sammen på godt og vel en halv time. Det er genialt at have rester af, og det fryser også fint. Og så smager det generelt virkeligt godt, hvilket jo, når alt kommer til alt, er det vigtigste!

Krydret kylling med kål og karry

0 fra 0 stemmer
Antal: 6 personer
4-6 portioner
Udskriv

Ingredienser

  • 2 løg
  • 2-4 fed hvidløg
  • rigeligt olie til stegning
  • 3 spsk karry
  • 800 g hakket kylling
  • 1 spsk stødt spidskommen
  • 1 tsk chilipulver
  • 800-1200 g spids- eller hvidkål
  • 1/2-1 dl soja eller tamari
  • salt
  • 2 dl kokosmælk eller piskefløde kan udelades, men hæver fedtindholdet og dermed mætheden

Sådan gør du

  • Hak løg og hvidløg fint. Opvarm olien i en stor gryde og svits løg, hvidløg og karry heri ved lav varme i ca. 5-10 minutter.
  • Snit kålen fint.
  • Tilsæt kylling til løg og karry og svits, til det ikke længere er lyserødt.
  • Tilsæt spidskommen og chilipulver, rør rundt og tilsæt herefter kål.
  • Hæld soja ved og svits i ca. 10 minutter, eller indtil kålen er faldet sammen og er tilpas mør.
  • Tilsæt kokosmælk eller fløde, og lad det hele simre et par minutter.
  • Smag til med salt og server.

Kategorier: 2013-favoritter, Asiatisk, Efterår, Fast food, Favoritter, Frokost, Hovedretter med fjerkræ, Hverdagsmad, LCHF opskrifter, Mælkefri, Påske

Lignende opskrifter

Vis kommentarer (16)

  1. Jeg er vild med denne ret! Vi har ofte fået noget lignende i mit barndomshjem. Har netop lavet din version og havde helt glemt hvor GODT (og su-venligt) det er.

    1. Skønt! Jeg elsker det også virkeligt højt – og det er nemlig også ganske billigt, hvilket er en af mine yndlingskombinationer 😉

    1. Det er virkeligt en rar ret – jeg spår også, at den kommer oftere på bordet hos mig igen, her nu det begynder at blive lidt mere efterårsagtigt om (desværre) ikke så forfærdeligt længe 😉

  2. Det smagte utroligt godt!

    Vi puttede lidt mere chili, koriander, stødt ingefær og paprika. Til min smag den manglede også lidt syre, så vi tilsat også lidt friskpresset citronsaft.

    God, nem og hurtig aftensmad!

  3. Pingback: En uge i mad
  4. Pingback: 3 gode til hverdag

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *