Kylling gratineret i rød peber-sauce

kylling-roed-peber-3

Okay, det var så nok nu, jeg egentligt burde komme med en (eller flere) virkeligt god(e) undskyldning(er) for at jeg ikke har givet jer nogle nye opskrifter i…længe. Men det gider jeg ikke! Dels har jeg ikke rigtigt nogle undskyldninger, og dels vil jeg hellere bare haste direkte videre til denne ret, som virkeligt var et hit!

Opskriften stammer fra Anne og er en af dem, jeg har haft liggende på standby længe. Jeg skal ikke kunne sige, hvad der gjorde, at jeg var så længe om at prøve den, eller hvad der lige gjorde, at jeg endeligt fik snøvlet mig sammen – det var i hvert fald ikke de fine og billige sæson-asparges, der gjorde det, haha! Til gengæld var det måske lovningen om et lækkert og nemt måltid i flotte farver – den slags kan i hvert fald tit lokke mig!

Og så kan vi vel i øvrigt godt lege, at det her er en juleopskrift? Jeg mener, se lige de farver. Rød og grøn – så bliver det vist ikke mere julet, gør det? 😉

Retten ligner en “klassisk” kylling i tomatsauce, men det er så meget mere. Ja, der er en snas tomat i, men det smager faktisk meget lidt igennem. Til gengæld har sovsen en dyb, sødmefuldt og perfekt afrundet smag, som klæder kyllingen ih, så åh, så uh, så godt! Bacon-asparges er et skønt tilbehør, men hvis man er bedre til at gå op i det med sæson, end jeg er, kan de fleste grøntsager nok gå fint dertil – enten pakket i bacon eller naturel. Fx kunne jeg forestille mig, at bønnefritter også ville være et hit – men igen, hvornår er de ikke det?

Jeg fik i øvrigt ferie fra studiet i mandags (ok, officielt tirsdags), da vi blev færdige med sidste eksamensopgave, så nu håber jeg, at jeg er jeres i en tid her inden januar og de næste eksaminer rammer. Men altså, nu må vi se ikke – ferie betyder jo ligeledes masser af tid til at lave absolut ingenting, hvilket er en fælde, jeg er ret god til at falde i med begge ben og hele kroppen 😀

kylling-roed-peber-1

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Kylling gratineret i rød peber-sauce

Ingen bedømmelser endnu

Antal: personer
2-3 personer 


Opskrift efter Den omvendte verden

Ingredienser

Kylling

 • 350 g kyllingeinderfilet eller 3 kyllingebryster
 • 25 g smør
 • salt og peber

Rød peber-sauce

 • 50 g smør
 • 2 røde peberfrugter
 • 1 spsk tomatpure
 • 2 fed hvidløg
 • salt og peber

Desuden

 • ost til gratinering jeg brugte parmesan

Til servering

 • 1 bundt grønne asparges
 • 4 skiver bacon
 • et par håndfulde spæde spinatblade

Sådan gør du

 1. Forvarm ovnen til 180º varmluft.
 2. Smelt de 25 g smør på en pande og svits kyllingen her. Krydr med salt og peber. Tag kyllingen af panden og læg i et ovnfast fad.
 3. Knæk imens de træede ender af aspargesene, og omrul dem med halve skiver bacon. Læg på en bageplade beklædt med bagepapir og steg dem i ca. 30 minutter.
 4. Fjern kerner og frøstol fra peberfrugt, og pres hvidløgene.
 5. Smelt så de sidste 50 g smør, og svits peberfrugt, hvidløg og tomatpure heri, til peberfrugterne er bløde.
 6. Blend med en stavblender eller i foodprocessor, og krydr med salt og peber.
 7. Fordel rød peber-saucen over kyllingen og drys med revet ost.
 8. Gratiner retten i ca. 10-15 minutter, til sovsen og osten er gylden og bobler.
 9. Server på et leje af frisk spinat sammen med baconasparges.
kylling-roed-peber-2

Kategorier: Favoritter, Hovedretter med fjerkræ, Hverdagsmad, LCHF opskrifter, Mælkefri, Påske

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!