Jeg er stadig temmeligt – og næsten pinligt – bagud med indlæggene – til trods for at jeg er ramt af en nærmest aggressiv ulyst til at lave mad og til mad generelt, der ellers også bevirker, at jeg generelt ikke laver så meget mad i det hele taget. Jeg ved sgu ikke lige, hvad der sker altså! Det er jo ikke fordi, jeg ikke spiser. Men jeg kan slet ikke arbejde mig op til at have lyst til noget særligt mad, så det der med at planlægge, handle og lave maden kører ikke ligefrem. Jeg skylder jer i øvrigt også et status-indlæg for maj måned, men det hele skal nok komme, satser jeg på – patience, grasshopper! 😀
Denne ret, som jeg lavede for en halvanden uges tid snart, var dog rigtigt god – og den kunne jeg faktisk i princippet godt kæmpe mig lidt op til at spise igen snart, hvis det skulle være. Kylling i karry er jeg jo langt fra den første til at lave – det er ikke engang første gang, at en variant deraf er på bloggen. Men der er jo altså også en grund til, at klassikere bliver klassikere og nogle gange får nærmest helgenstatus. Nogle retter og kombier fungerer bare hver gang, nærmest uanset hvad man ellers gør ved det. Her kan vi vel næsten sige, at jeg har kombineret de andre kylling i karry-opskrifter, jeg ellers har på bloggen. På den ene side er det en kokos-udgave, men takket være tilførelsen af bare en anelse fløde til saucen, bliver resultatet lidt mere cremet end ren kokosmælk. Jeg har desuden altid syntes, at blomkål er en grøntsag, der passer helt exceptionelt til kylling i karry – selv da jeg stadig også spiste rigtige ris dertil, var blomkål førstevalget som grøntsagssupplement. Og her er blomkålsris jo fantastisk – også her 😉
Det her er muligvis min favoritudgave af kylling i karry til dato. Det udelukker bestemt ikke, at jeg prøver endnu en variant igen på et senere tidspunkt, men denne kan i hvert fald anbefales på det varmeste! Og så er den både nem og hurtig – på en halv times tid har du faktisk mad. Ikke dårligt, hva’ 😉
Opskriften kan indeholde affiliate-links.
Kylling i karry med grønne bønner og blomkålsris
Ingredienser
- 450 g kyllingeinderfilet
- 1 stor spsk kokosolie
- 1 spsk gul karrypasta
- 1 spsk gurkemeje
- 2 dl kokosmælk Santa Marias Extra Creamy er som altid min favorit
- 1-2 dl piskefløde
- 200 g grønne bønner fra frost
- 1 spsk sukrin gold kan udelades
- salt
Til servering
- blomkålsris af 1 stort blomkål eller 2 mindre
Sådan gør du
Blomkålsris
- Forvarm ovnen til 180º varmluft. Riv blomkålen groft eller hak den på din foodprocessor. Fordel på 1-2 bageplader beklædt med bagepapir og vend med lidt kokosolie og salt.
- Bag risene i ca. 20 minutter, eller til de er møre og let gyldne.
Kylling i karry
- Smelt imens kokosolien i en varm gryde eller sauterpande. Svits karrypasta og gurkemeje kort af, og tilsæt så kyllingen i mindre stykker. Steg til gennemstegt.
- Hæld kokosmælk og piskefløde over og bring i kog. Lad simre i 5-10 minutters tid, til saucen tykner.
- Skær evt. de grønne bønner i mindre stykker eller tilsæt dem hele. Giv retten yderligere et par minutter, til bønnerne er møre, smag til med sødning og salt og server med blomkålsris.