Kyllinge cordon bleu med b√łnnefritter

Hej folkens. Har I savnet mig? ūüôā Jeg beklager at jeg er s√•dan en frav√¶rende blogger for tiden, men mine dage g√•r stort set udelukkende med overspringshandlinger (i form af l√¶sning), projektskrivning (aflevering om et par uger), en masse tr√¶ning, lidt arbejde og diverse andre sm√•ting og √¶rinder. Men til trods for min inaktivitet p√• blogfronten, f√•r jeg jo stadig mad. Og det meste af tiden god mad, vel at m√¶rke ūüôā

I mandags fik jeg fx et virkeligt l√¶kkert m√•ltid (til trods for at billedet m√•ske ikke lige formulerer det s√• tydeligt), som jeg helt sikkert vil lave igen p√• et andet tidspunkt ‚Äď is√¶r b√łnnefritterne. Jeg ved ikke om jeg har n√¶vnt det f√łr, men en af mine virkeligt store svagheder er pomfritter med salatmayonnaise. I know, absolut ikke det mest l√łdige m√•ltid. S√• n√•r man kan tage en bunke b√łnner, vende dem med lidt olie og salt, bage dem i ovnen, spise dem med mayo og n√¶sten f√• samme resultat, bliver jeg egentligt talt ellevild. Pr√łv det! M√•ske har I det p√• samme m√•de.

Bem√¶rk, at b√łnnerne svinder en del, s√• selv om det ser ud af meget p√• bagepladen inden bagningen, passer det meget godt m√¶ngdem√¶ssigt efterf√łlgende ‚Äď efter min mening. Men jeg er ogs√• ret vild med b√łnner ūüėČ Hvis man spiser andet end kun b√łnner til, kan m√¶ngden nok godt halveres.

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Kyllinge cordon bleu med b√łnnefritter

Ingen bed√łmmelser endnu

Antal: person

Ingredienser

  • 1 kyllingebryst
  • ca. 20 g revet ost
  • 1 skive skinke fx landskinke
  • evt. basilikum
  • 400-500 g frosne b√łnner eller mindre, hvis det passer dig bedre
  • ca. 1 tsk olie
  • godt med salt
  • salatmayonnaise
  • hvidl√łgspeber

S√•dan g√łr du

  1. Lad evt. b√łnnerne t√ł op i en time inden du begynder p√• maden.
  2. Forvarm ovnen til 200¬ļ varmluft. Fordel b√łnnerne p√• en bageplade bekl√¶dt med bagepapir og vend med olie og salt. Bag b√łnnerne i ca. 35 minutter eller til de er spr√łde.
  3. Bank kyllingebrystet fladt med en plastikpose eller andet over. Fordel skinke, ost og basilikum ovenp√• og krydr med salt (ikke for meget, da skinken er salt) og peber. Rul det sammen og luk det med et par spyd, noget snor en strimmel serranoskinke uden om eller andet. S√¶t kyllingen i ovnen, n√•r b√łnnerne mangler ca. 15 minutter.
  4. Smag mayonnaisen til med hvidl√łgspeber.

Kategorier: Fast food, Hovedretter med fjerkr√¶, Hverdagsmad, LCHF opskrifter, Tilbeh√łr

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre l√¶kre sager med opskrifter p√• alt fra lettilg√¶ngelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige l√¶kkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i √łvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!