Når man, som jeg gør lige for tiden, skal lave madpakke hver dag, kræver det altså indimellem lidt fantasi ikke bare at falde ned i de samme makrel- eller æggemadder hver dag. Især når jeg jo ikke spiser særligt meget pålæg, er mulighederne begrænsede. For lang tid siden så jeg denne opskrift hos Emily, så da jeg i går sad og kedede mig og kiggede alle mine gemte opskrifter igennem, faldt jeg over den igen. Tilfældigvis havde jeg alle ingredienserne på lager og tog straks kylling og ærter op, så jeg var klar til at kunne lave dem efter arbejde i dag.
Jeg har faktisk endnu ikke smagt dem – men jeg kan forestille mig at det er lækkert. Kender I det med, at man ud fra de ingredienser, der er i, næsten kan smage det på forhånd? Jeg har også allerede planlagt at de første tre skal med mig på madpakke i morgen – sammen med en bunke kogte grønne bønner med sød chilisauce. Jeg glæder mig allerede 😉
Opskriften kan indeholde affiliate-links.
Kyllingemuffins
Ingredienser
- 400 g kyllingeinderfilet
- 4 gulerødder ca. 150 g
- 150 g grønne ærter hvis fra frost, skal de optøs
- 2 små løg ca. 100 g
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk sød chilisauce
- 4 æg
- 2 tsk salt
- 5 spsk havregryn
- olie til pensling af formene
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180º varmluft.
- Mal havregrynene i en foodprocessor, blender eller kaffekværn. Riv gulerødderne. Hak kylling i foodprocessoren sammen med løg og hvidløg. Rør herefter alle ingredienserne sammen.
- Jeg tror resultatet bliver bedst med en metalmuffinform, men i mangel heraf, kan papirsforme (jeg ville nok bruge to lag) eller silikone nok også bruges. Pensl formene med lidt olie først og fordel herefter massen i 12 forme.
- Bag i ovnen i 30 minutter.