Kyllingetærte med broccoli og spinat

kyllingetaerte-1

Denne tærte er lavet med kylling som bund i stedet for en standard dej af mel eller nødder og kerner eller lignende. Og deeeet lyder måske lidt sært for nogle. Min roomie lød i hvert fald ret vantro, da jeg fortalte det, selv om han dog spiste videre bagefter, så helt afskrækket blev han alligevel ikke. Der florerede flere udgaver af denne slags “paleo pies” i blogland for et års tid siden, men dengang fik jeg aldrig prøvet det, så nu har jeg taget revanche her som den evige last mover. Bedre sent end aldrig, er det ikke sådan? 😉

Man får selvfølgelig ikke en sprød tærtebund, når man bruger kylling, så hvis det er det, man er ude efter, skal man i stedet bruge en af de andre bunde. Men denne tærte smager virkeligt skønt, og hvis man som jeg er ganske stor fan af kylling, kan det næsten ikke undgå at være et hit!

Jeg fulgte Marias udgave, mere eller mindre til punkt og prikke. Det fungerer jo især fint med kun grønt fyld, når man i stedet får kød via bunden. Og generelt får man altså en ret pæn bunke protein med måltidet her, hvilket dog mere var et tilfælde end noget andet, da store mængder protein jo som sådan ikke er noget, jeg bevidst går efter. Den største ulempe sådan ud fra et rent LCHF-perspektiv med denne tærte er nok, at den nok egentligt er ret mager. Måske jeg næste gang bruger fløde i æggemassen og drysser med revet ost i stedet for hytteosten, selv om hytteost nu også smager godt. Og ellers overlever jeg nok også et mere palæo-agtigt måltid i dag, tænker jeg… (hvis ikke, ved I i hvert fald nu hvorfor, hvis I pludseligt ikke hører mere fra mig!) 😀

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Kyllingetærte med broccoli og spinat

Ingen bedømmelser endnu

Antal: personer

Opskrift efter Vanløse Blues

Ingredienser

Bund

 • 4-500 g hakket kylling
 • 1-2 tsk salt

Fyld

 • 1 broccoli
 • 100 g frisk spinat
 • lidt smør til stegning
 • 4 æg
 • 4 spsk hytteost eller 1,5 dl piskefløde
 • salt og peber
 • evt. revet ost til topping

Sådan gør du

 1. Forvarm ovnen til 180º varmluft.
 2. Rør kyllingekødet med salt og fordel det i en tærteform, så det dækker i et jævnt lag og går op ad siderne.
 3. Forbag bunden i ca. 15 minutter.
 4. Hak imens broccoli og spinat så fint eller groft, som du ønsker det. Smelt smørret på en pande og svits grøntsagerne her sammen med lidt salt.
 5. Pisk æg sammen med hytteost eller piskefløde.
 6. Når bunden er forbagt, fordeles grøntsagerne i bunden og æggemassen hældes over.
 7. Bag tærten færdig i ca. 30-40 minutter.
kyllingetaerte-2

Tallerkenerne er venligst sponseret af Kähler og er fra deres Ursula-linje.

Kategorier: Favoritter, Hovedretter med fjerkræ, Hverdagsmad, LCHF opskrifter, Tærter

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!