Lækker og sprød hvidkålssalat med peanuts

Hvidkålssalat med peanuts

Selv – eller måske især – her i december, hvor der jo nærmest er chokolade og kage over det hele, er det dejligt og vigtigt med noget “rigtig” mad til at bryde alt det søde. For selv jeg kan faktisk få for meget af det gode, tro det eller ej.

I sidste uge brugte jeg resterne af et (sommer)hvidkålshoved til at lave denne smækre salat. Opskriften oprinder fra Ditte, men jeg valgte at “afsukrificere” den (= vrøvle/smartypants-sprog for at jeg fjernede sukkeret), så den bedre kunne passe til mig og LCHF. Og den blev virkeligt dejlig. Sprød kål med en fantastisk velsmagende dressing – så kan man næsten ikke ønske sig mere!

Jeg spiste første halvdel sammen med et par skiver hamburgerryg, jeg havde tilovers, og resten dagen efter med nogle gode tundeller, som I får opskriften på senere på ugen. Som udgangspunkt vil den dog kunne passe til det meste – fx som kåltilbehør til en omgang (blomkåls)pizza, som de gør det i Sverige? Under alle omstændigheder, er det i hvert fald ikke sidste gang, jeg laver denne salat!

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Lækker og sprød hvidkålssalat med peanuts

Ingen bedømmelser endnu

Antal: portioner


Ingredienser

 • 1/2 sommerhvidkål eller spidskål

Dressing

 • 1 spsk æblecidereddike
 • 3 spsk koldpresset rapsolie
 • 1 tsk tomatpure
 • 1 stort fed hvidløg
 • flydende stevia måske kan sukrin også bruges - jeg ved dog ikke om det bliver ordentligt opløst
 • salt
 • saltede peanuts

Sådan gør du

 1. Snit hvidkålen fint og kram den let.
 2. Blend alle ingredienser til dressingen i en minihakker eller pisk det sammen (pres hvidløget i så fald). Smag til med sødemiddel og salt. Dressingen skal være til den søde side, men selvfølgelig ikke overdrevet sød.
 3. Vend hvidkålen med dressingen og lad den gerne trække en halv times tid inden den spises.
 4. Drysses med peanuts ved servering.
Hvidkålssalat med peanuts - dressing
Hvidkålssalat med peanuts - kål + dressing
Hvidkålssalat med peanuts

Kategorier: Efterår, Hverdagsmad, Mælkefri, Salater, Tilbehør

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!