LCHF-bagværk for den dovne bager

Jeg tror ikke, der er nogen, der vil benægte, at LCHF-brødbagning godt kan være lidt en omstændig affære nogle gange. Ikke fordi det nødvendigvis er særligt tidskrævende – man sparer jo hævningen – men snarere fordi der oftest skal en del forskellige ingredienser for at få en ordentlig krumme i det færdige resultat – og ofte skal man også male noget af melet selv. Det er jo unægteligt mere simpelt bare at hælde noget mel, vand og gær sammen og ælte lidt (grov forsimpling, I know!) ;D Derfor takkede jeg straks ja, da Rikke fra lowcarbstore.dk for nyligt tilbød mig at prøve nogle af deres LCHF-brødløsninger fra mærket Bagerina.

I den helt lette ende – vi kan jo kalde det doven deluxe – findes de færdigbagte proteinboller, som bare skal smides i ovnen i 5 minutter og så har du lunt brød. Dem var jeg ret begejstret for smagsmæssigt og sådan en pose fik da også hurtigt ben at gå på, skal jeg gerne indrømme 😉 Desværre indeholder de flere former for hvedemel, så selv om de er low-carb, er de altså ikke glutenfri – og det er jo ikke helt optimalt for de af os, der nok i virkeligheden bare bør undgå det helt. Men hvis du trives fint på gluten, men alligevel spiser low-carb, vil jeg helt klart anbefale dig at prøve disse boller. Én bolle indeholder nemlig kun 4,75 g kulhydrat. En pose færdigbagte proteinboller indeholder 5 boller og koster 40 kr.

Doven medium består af en bageblanding, som de fleste af os sikkert også kender fra normalt high-carb brødbagning. Her har jeg (indtil videre) prøvet de her LCHF morgenboller med fibrex. Udover fibrex, som er en slags roefiber, indeholder de kun kokosmel, bageprotein, loppefrøskaller, bagepulver, salt. De må da siges at være en overskuelig ingrediensliste! Nemheden her består jo så i, at man slipper for at måle de tørre ingredienser af selv, men blot skal følge angivelserne bag på pakken. I modsætning til de fleste klassiske bageblandinger, skal der i de fleste af Bagerinas bageblandinger tilsættes “rigtige ingredienser” – det er altså ikke nok bare med vand og olie fx. Men det er i princippet nok også meget logisk, når man tænker over det. Resultatet her bliver en bolle med en ganske fin konsistens – dog lidt til den søde side, hvilket jeg desværre synes er et meget udbredt symptom på low-carb bagning. Men det lærer man nu hurtigt at abstrahere fra. En pose giver 6 boller og koster 30 kr.

Som en ekstra krølle, fik jeg også lov til at prøve Bagerinas chocolate chip cookies, men dem syntes jeg desværre ikke om. Ideen er ellers rigtigt god – low-carb cookies på et øjeblik, helt uden sukker – men resultatet levede desværre ikke op til det, efter min mening.

Jeg har stadig en pose med blanding til valnøddeboller, og på et tidspunkt skal jeg altså også prøve nogle af kageblandingerne – ellers ville jeg da være et skarn!

Bageblandingerne kan købes hos lowcarbstore.dk, og hvis du skriver ‘Xenia’ i bemærkningsfeltet på ordren, får du 5% i rabat – fint, ik’? 😀

Dette indlæg er sponsoreret: Jeg har fået produkterne gratis til anmeldelse.

Kategorier: Brød, Samarbejde

Lignende opskrifter

Vis kommentarer (4)

  1. Uhh.. De første og færdigbagte boller ser godt nok fristende og lækre ud! De ligner jo ligefrem en alminfelig grovbirkes fra bageren! Med kæmpe lufthuller og det hele!! 😛 Hvordan var konsistensen på dem? Nogle gange savner jeg virkelig den ‘seje’ skorpe fra et stykke brød. Der kan hurtigt gå ‘æg’ i den på LCHF.. 😉

    1. Ja, lige netop – jeg var også meget imponeret! De har både lufthuller og sej/sprød skorpe, så jeg var vildt begejstret. Men, de indeholder jo altså som sagt også hvedemel og dermed gluten, som er det, der har de gode bageegenskaber. Så personligt kan jeg desværre nok ikke spise dem så ofte 🙁 Men hvis du har det fint på gluten, synes jeg virkeligt, du skal prøve dem! De smagte helt fantastisk og fuldstændigt som “rigtigt” brød – helt uden æggesmag ;D

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *