Maskeret blomkålssalat

Jeg kom lige til at tænke på noget i dag. Jeg har vist egentligt aldrig fået fortalt jer, at jeg officielt er blevet bachelor nu – altså som i bachelor i dansk og engelsk 🙂 Men det er jeg i hvert fald. Jeg havde min sidste eksamen den 28. juni, og er faktisk endt med overraskende gode resultater – overraskende fordi jeg, som jeg vist også har fortalt, ikke har været voldsomt motiveret dette semester. Men ikke desto mindre klarede jeg det, og nu er der et godt stykke tid, til jeg skal studere igen – hvilket egentlig er en ret rar tanke. Jeg har endnu ikke færdiggjort mine planer for hvad jeg skal indtil da, men så snart jeg ved det endeligt, skal I nok få det at vide også 🙂

Indtil da, får I her en hurtig ide til nem og lækker aftensmad (eller frokost). De fleste kender retten ‘maskeret blomkål’ – og eftersom jeg er ret vild med blomkål, rejer og ærter, er det en af mine yndlings’salater’. Jeg synes dog det er besværligt at stå og rode med et helt blomkålshoved og der er heller ikke nogen grund til det, efter min mening. Så jeg plejer bare at lave det som en salat, som her. Normalt spiser jeg jo sjældent dressing, men lige til denne ret passer det ret godt, synes jeg. Jeg har lavet en dressing, der minder lidt om thousand island, der jo, som bekendt, passer fænomenalt til rejer. I kan selvfølgelig også bare bruge en anden slags dressing eller en færdigkøbt, hvis I foretrækker det 🙂

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Maskeret blomkålssalat

Ingen bedømmelser endnu

Antal: portioner


Ingredienser

  • 1 blomkål
  • 200 g rejer
  • 200 g ærter
  • 4 æg

Dressing

  • 2 spsk creme fraiche
  • 1 spsk mayonnaise
  • 1 tsk ketchup
  • 1 tsk HP-sauce eller brug dobbelt ketchup
  • 1 tsk citronsaft
  • 1/2-1 tsk salt
  • lidt sukker

Sådan gør du

  1. Del blomkålen i buketter og kog dem i letsaltet vand i ca. 5-8 minutter, eller til de er tilpas møre uden at være overkogte. Kog ærterne med det sidste minuts tid. Lad grøntsagerne køle lidt af, inden det serveres.
  2. Kog imens æggene - jeg foretrækker dem smilende, men lav dem som du bedst kan lide.
  3. Bland dressingen og smag til med salt og sukker.
  4. Bland blomkål og ærter med rejer og server med dressing og smilende æg.

Kategorier: Fast food, Forår, Forretter, Frokost, Hovedretter med fisk og skaldyr, Hverdagsmad, Mælkefri, Salater, Sommer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!