I går fik jeg juleferie, wu-huu!! Så derfor besluttede jeg mig for at bage (okay, who am I kidding, jeg ville bare gerne bage). For et par dage siden så jeg denne opskrift på mazarinkage hos Maiken, så det var den jeg valgte at lave. Og til trods for at det er lang tid siden jeg har smagt en mazarinkage – altså købeudgaven – vil jeg vove at påstå at denne er utrolig tæt på! Jeg udelod amarettoen, da jeg generelt synes det er lidt fjollet at købe hele flasker spiritus bare for at bruge et par spiseskefulde i en opskrift, men jeg fortryder lidt at jeg ikke puttede noget mandelessens i i stedet for, til trods for at den var lækker, manglede den ligesom et eller andet. En form for dybde, og det tror jeg måske mandelessensen kunne have klaret. Men ikke desto mindre var god, og det er helt sikkert et godt valg, hvis man gerne vil lave en kage, der ligner købeudgaven, men bare er meget bedre 😀 Det er desuden en spændende tilføjelse med havregrynene – de giver kagen en struktur, som passer rigtigt fint til. Generelt var konsistensen faktisk noget af det bedste ved den. Sådan lidt sej-agtig med en næsten-sprød kant. Det passede rigtig godt til.

Nå, nok ævl. Bag den, hvis du har lyst. Og nå ja, bare for at være lidt irriterende… Med undtagelse af en mundtlig eksamen den 27. januar, har jeg nu fri indtil februar. Så jeg har bare ét spørgsmål til jer: Hvad skal jeg lave den næste halvanden måned indtil jeg skal i skole igen? 🙂 Indtil videre har jeg planer i aften om at skulle i biografen og se New Year’s Eve – af den samme, som lavede den ligeså stjernespækkede Valentine’s Day, som jeg er ret glad for. Er der nogen af jer, der har set den (New Year’s Eve, altså)?

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Mazarinkage

Ingen bedømmelser endnu

Antal: stk

Ingredienser

 • 300 g marcipan
 • 200 g blødt smør
 • 270 g sukker
 • 4 æg
 • 100 g havregryn
 • 80 g hvedemel
 • 2 tsk vanillesukker
 • evt. 2 spsk amaretto eller 2 tsk mandelessens mængden på mandelessens er et gæt, da jeg jo ikke selv puttede det i
 • 100 g mørk chokolade

Sådan gør du

 1. Forvarm ovnen til 175º varmluft.
 2. Riv marcipanen - det er nemmest, hvis den er kold. Rør sammen med smør og sukker.
 3. Tilsæt æggene et ad gangen, og rør herefter havregryn, hvedemel, vanillesukker og evt. amaretto eller mandelessens i.
 4. Hæld dejen i en springform penslet med olie og glat overfladen.Bag i ca. 50 minutter, eller til overfladen er gylden og kagen lige netop er gennembagt.
 5. Fordel chokoladen ovenpå den færdigbagte kage, og sæt den tilbage i ovnen i 1 minuts tid. Tag den ud, og smør chokoladen ud. Lad kagen køle af, inden den spises.


Kategorier: Efterår, Kage, Mælkefri, Påske

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!