Om kosttilskud, at skyde med spredehagl og en lille giveaway

nu3-1

Det her er et af de indlæg, som jeg har haft liggende på tegnebrættet et stykke tid, fordi jeg ikke helt har kunne finde ud af, hvordan jeg skulle tage hul på det. Kender I det? Det der med kosttilskud er et både ømtåleligt og subjektivt emne, synes jeg, men ikke desto mindre tænkte jeg, at der måske var nogen af jer, der ville finde det interessant at læse lidt om, hvad jeg gør. Og måske der omvendt er nogen af jer, der har nogle gode tips, til hvad jeg kan gøre bedre.

Jeg tager mange kosttilskud, tror jeg. I hvert fald i forhold til nogen. Omvendt tager jeg sikkert få i forhold til andre. Sådan er det vel altid med sådanne ting. Hver morgen tager jeg (i hvert fald) fire ting, og da jeg pakkede en rejseportion til min London-tur her for nyligt, benyttede jeg chancen for at fotografere dem i den lille bøtte (kan vi ikke lige blive enige om, at alt i små størrelser er nuttet?) Jeg tager multivitamin for at få dækket det grundlæggende, og så supplerer jeg med magnesium, som skulle være godt for bl.a. muskler, knogler og tænder, og jeg kan mærke (tror jeg), at jeg er mere rastløs i kroppen og af og til har sværere ved at falde i søvn, hvis jeg ikke tager det. Når jeg husker det, nupper jeg også indimellem en magnesiumpille om aftenen inden sengetid, især på dage hvor jeg har trænet. Herudover tager jeg D-vitamin (især om vinteren og grå perioder – jeg tror snart, jeg sender dem i sommerhi) og sidst men ikke mindst omega-3, som vist kan siges at være en “nem form” for fiskeolien. I princippet er den rene fiskeolie nok bedre, og selv om jeg også bruger den i perioder, er kapslerne som her altså bare nemmere for mig.

Som udgangspunkt tror jeg selvfølgelig mest på at få de fornødne vitaminer og mineraler gennem kosten, og jeg vil da også mene, at jeg gør det ret godt. Men i perioder spiser vi alle vel lidt for ensformigt, eller vi glemmer lige at få nok fisk eller andet. Og så er der jo i øvrigt visse ting, som det næsten er fysisk umuligt for os at få nok af – fx D-vitamin i vintermånederne, uanset hvor mange lange gåture man så måtte tage udenfor.

Som supplement fungerer denne lille “cocktail” for mig, og selv om jeg af og til eksperimenterer med andre ting også, er det næsten altid noget a la det her, jeg vender tilbage til. Lige nu prøver jeg fx nogle kapsler med hvedegræs, som jeg har fået til test, men ærligt talt har jeg svært ved at sige, hvad de helt skulle gøre godt for. Omvendt skader de nok heller ikke. Jeg tyer lidt til det der med at skyde med spredehagl, så længe jeg er sikker på, at noget i hvert fald ikke skader.

For nyligt blev jeg kontaktet af firmaet nu3, som bl.a. sælger kosttilskud, og det er selvfølgelig det, der har motiveret dette indlæg. Nu3 vil gerne give et gavekort til en værdi af 250 kr væk til én af jer, så I kan shoppe jer lidt kosttilskud eller andre af de ting, de har på de virtuelle hylder. For at deltage skal I lægge en kommentar til indlægget her, hvor I fortæller mig, hvad I tager af kosttilskud, samt hvad I ville bruge gavekortet på fra nu3s sortiment (hvis jeg vandt kunne jeg godt overveje en pakke raw bites, men nu skal jeg jo ikke hjælpe – det er snyd at tage mit svar!). Husk i øvrigt at skrive jeres emailadresse i det dertil indrettede felt, så jeg kan få fat på jer, hvis I vinder.

Jeg trækker en vinder om en uges penge, det vil sige mandag den 18. kl. 21.

Jeg glæder mig til at høre alle jeres guldkorn!

Kategorier: Samarbejde

Lignende opskrifter

Vis kommentarer (67)

 1. Jeg tager kun magnesium-piller som kosttilskud; satser på at jeg er dækket ind for resten med alle de æg og grøntsager jeg får kværnet 😉

  Hvis jeg skulle være så heldig at vinde, ville jeg bruge alle pengene på kokosolie.. eller måske raw bite-barer.. eller questbarer.. eller pukka the 😀 Ok, der er faktisk ret mange ting på den side jeg gerne ville have 😀 🙂

 2. Jeg tager absuuuuurd høje doser D-vitamin efter lægens anbefaling; selvom jeg ELSKER solen og tilbringer så meget tid som muligt i den, og selvom jeg spiser masser af fed fisk, preller D-vitaminet åbenbart af på mig. Derudover spiser jeg fiskeolietabletter – både fordi jeg ved hvor vigtigt omegafedtsyrerne er, og fordi jeg er fra Island, og der lærer man, at man aldrig kan få for meget fisk! 😉 Hvis jeg vandt ville jeg købe en multivitaminpille, bl.a. fordi jeg stort set aldrig spiser kød – så der er nok brug for noget jern.

 3. Lige pt. består mit kosttilskud af en dåse torskerogn om dagen – det må vist være SU-udgaven.. jeg har desværre ikke råd til andet i øjeblikket, og det er lidt noget pis, for jeg er både stresset og småsyg hele tiden. Derfor ville jeg bruge gavekortet til Spirulina-tabletterne fra nu3’s eget mærke.

 4. Efter 8 år med anoreksi tager jeg dagligt kalktilskud for et genopbygge mine knogler – og jeg stoler på det virker! Rigtig skøn konkurrence, jeg krydser fingre 🙂

 5. Med min begyndende knogleskørhed, kunne jeg godt tænke mig noget magnesiumtilskud 😉 Har lige læst mig frem til at der snarere er det, der skulle være godt for knoglerne fremfor calcium.

 6. Jeg ville prøve priorin, da jeg har hørt en masse godt om det 🙂

  Men jeg har hørt at kroppen at svært ved at indtag mulitivitamin, da kroppen bliver forvirret over det.

 7. Jeg tager omega 3, kalk og D-vitamin i én pille, og B-vitamin (lægens ordre). Det er sådan lidt smådyrt det der med kosttilskud, men nogle gange mangler man altså noget i kroppen, og så er det super vigtigt. Jeg har fået taget nogle prøver, fordi jeg i flere år har været meget træt, og nu endelig fundet ud af at jeg har manglet en masse vitaminer i min krop. Jeg ville bruge det på fiskeolie og mere D-vitamin, som der ikke er helt nok i, i min kombi af kalk og D.

 8. Min dagsration er følgende:

  15 ml hørfrøolie
  2 x Magnesium
  1 x Multivitamin
  1 x B complex
  3 x Fiskeolie “Kolesterol”

  Og så lige 1-3 MagnesiA efter behov 😉

  Hvis jeg vandt, ville jeg bruge pengene på PurePharma’s produkter, enten Omega eller Mineral 🙂

 9. Jeg tager en multi vitamin og nogle jernpiller. Og tænker at gavekortet skal bruge på lidt flere jernpiller, da de ikke er helt billige.. 🙁

 10. Ha du tror du tager mange kosttilskud – det gør du ikke 😉 Jeg tager vitaminpille, magnesium, selen med zink, d-vitamin og spirulina. Derud over tager jeg fiskeolie, hørfrøolie og probiotika. Jeg ville helt sikkert ønske mig Piorin kapsler dem har jeg hørt godt om.

 11. Jeg spiser multivitamin, b complex, calcium, magnesium, d vitamin, jern, zink, folinsyre.
  Fordelt over dagen og nogle af dem kun hver anden dag.
  Men det bedste vitamin tilskud jeg før er grønt/frugt juicerne fra min slowjuicer. De giver mig virkelig mærkbar energi.
  Hvis jeg skulle vælge noge fra nu3 hjemmeside. Så ville det nok være kokosvand og hvedegræspulver til mine smoothies

 12. Jeg tager fiskeolie, multivitamin, kalk, chrom, d-vitamin og magnesium. Så også en hel del synes jeg. Haha. Dog ikke altid jeg husker dem alle.. Og mine d-vitaminer går også snart på sommerhi 😉

  Hvis jeg vandt ville jeg nok bl.a. bruge gavekortet på mandelsmør 🙂

 13. Det er ikke korrekt når du skriver at det er fysisk umuligt at få D-vitamin nok. D-vitamin er fedtopløseligt og lagres derfor i kroppen til fx vinter.
  Det er lidt hypet lige nu at spise d-vitamin. Dermed ikke sagt at det er skadeligt at spise en alm vitaminpille med tilskud hvis du slet ikke er til fisk og andre d-vitaminkilder eller fx går tildækket. Men man kan også få for meget.
  Jeg er læge og tager en del blodprøver for d-vitamin. Få procent har ganske rigtigt lavt niveau, men det er få.

 14. Jeg tager ingen kosttilskud.. hvilket er en klar fejl.. så gavekortet ville falde på et tørt sted!

 15. hehe, jeg tager vist også en del, hver morgen er det d-vitamin, zink, chrome med kanel, multivitamin og hørfrøolie, og om aftenen er det magnesium og omega 3 fiskeolie (Nordic Naturals)
  uhhh, sådan et lækkert gavekort, det skulle jeg nok bruge på lidt guf, tænker de der absurd gode pink Raw-Bites eller nogle questbarer, uhmm altså 🙂

 16. Jeg tror faktisk, vi bliver nødt til at tage lidt tilskud. I forhold til “gamle dage” er der ikke lige så meget næring i den mad vi køber – De sorter, der er fremavlet, har haft fokus på hvor længe de skulle vokse og på robusthed og holdbarhed. Og jorden er nok også mindre næringsrig nu end tidligere. Jeg tager, som dig, fiskeolie, d-vitamin – meget, magnesium, men også c-vitamin og ind imellem, når jeg husker det b-vitamin.
  Og hvis jeg skulle være den heldige, ville jeg købe ovenstående vitaminer, som jo koster en del

 17. Jeg spiser helt almindelige vitaminpiller. Hvis jeg vinder skal gavekortet bruges på PurePharma Omega-3-kapsler

 18. Hej Xenia,

  Jeg har gennem længere tid indtaget nedenstående:

  Fiskeolie – 2 spsk. (1 spsk. morgen og 1 spsk. aften)
  Fibre – 30 g. om dagen (Husk, kværnede hørfrø og/eller chiafrø)
  Multivitamin
  D-vitamin
  Magnesium (om aften, gerne lige før sengetid)
  Zink – (morgen)

  Hvis jeg vinder ville jeg bruge pengene på noget sødt, måske hasselnøddesmør til at fylde i dadler!

  Ha’ en dejlig dag
  Nina

 19. Jeg tager Biostrath for at styrke mit immunforsvar.
  Jeg ville vælge nogle lækre produkter fra Weleda, hvis jeg vandt.

 20. Jeg tager dagligt D-vitamin (lidt endnu, da jeg føler jeg har mere energi når jeg tager dem) og så tager jeg fiskeolie. Hvis jeg skulle være så heldig at vinde, ville jeg nok bruge gavekortet på Magnesium tabletter og hvis pengene rækker så også spirulina pulver til mine smoothies og juicer 😀

 21. Hele året spiser jeg multivitaminpiller og ellers supplere jeg om vinteren/efteråret med en flaske jeg ikke kan huske hvad hedder :). -Den skulle dog virke imod træthed, forkølelse osv.
  Ville elske at vinde sådan et gavekort, da det vil udevide min horisont inden for kosttilskud og andre produkter i den kategori.

 22. Jeg er en af de få, der rent faktisk får D-vitamin nok året rundt (og det skyldes altså ikke ferier sydpå). Desuden får jeg dækket alle kroppens vitamin- og mineralbehov gennem min kost, så det er nok ikke hér, jeg mangler noget.

  Hvis jeg er så heldig at vinde, vil jeg bruge gavekortet på nogle af de lækre Rapunzel-produkter: kakaosmør, mandelsmør og 85 % chokolade. Desuden ville der nok også falde lidt D-vitaminer af til min mor, gerne den fra PurePharma 🙂 Sikke man hurtigt drømmer sig væk i de mange lækre produkter….

 23. Jeg tager Magnesium, Omega3, Jern og Kalk.
  Jeg ville helt klart købe øko-kokosolie, omega3 og noget til min hud hvis jeg vinder:-)

 24. Jeg spiser D vitamin, for jeg er i underskud (og det er lægens anvisning 🙂 Derudover er jeg begyndt at lave green smoothies med Acai pulver, spinat, banan og andre lækkerier – frisk start på dagen. Hvis jeg vandt ville jeg nok købe lidt goji bær, mandel olie og måske lidt multivitaminer 🙂 XX fingre
  A

 25. Jeg spiser dagligt en multivitamin, men også en B og C d-vitanmin, derudover tager dagligt Priorin-kostilskud pga hartab – Og ville sikkert bruge beløbet på Priorin, hvis jeg bliver den heldige 🙂

 26. Jeg vil prøve deres Laktrase produkter, hvis jeg er heldig.
  Jeg tager selv fiskeolie og om vinteren en alm. multivitamin og ekstra D-Vitamin, da jeg har fået konstateret den lå meget for lavt. Mælkesyrebakterier tager jeg også indimellem.

  Kh.
  Anne-Marie

 27. Jeg tager ikke selv nogle kosttilskud, men min far, der har type 2 diabetes og gigtlignende problemer med sine led, sværger til sælolie i stedet for fiskeolie. Det skulle efter sigende være nemmere for kroppen at optage. Jeg ved dog ikke lige om det kan købes i butikkerne i Danmark, for han bestiller sit hjem fra Norge.

  Hvis jeg vandt, ville jeg bruge gavekortet på at forkæle min søde kæreste med noget lækkert efter eget valg. Det er der ikke ofte plads til, når man er på SU 🙂

 28. Jeg tager multivitamin, magnesium og B-combin. I perioder også fiskeolie og Vita Biosa (:

  Åh, men der er jo så meget derinde! Da jeg først faldt over siden for en uges tid siden var det nu mest Questbarerne, jeg var vild med – jamen, altså! Men for 250kr (og det man jo ALTID selv køber mere for – man(jeg) kan ikke styre sig…), tror jeg der vil blive smidt både Pukkate og nogle fiskeoliekapsler i kurven – det mangler man jo altid. (:

  Ha’ en skøn (omend regnfuld) tirsdag. ^^

  Maria.

 29. Jeg tager ikke så mange kosttilskud fordi jeg glemmer det. Men når jeg husker det tager jeg fiskeolie og kalk 🙂
  Hvis jeg vandt ville jeg nok købe en lækker kasse quest barer! De er nemlig i høj kurs her hjemme 😀

 30. Jeg er lige startet med multivitamin og fiskeolie kapsler – selvom jeg nu egentlig vil mene jeg er bredt dækket fra kosten.
  Dog tror jeg fiskeolien er et klogt valg.
  Jeg ville købe chia frø hvis jeg vandt – og måske probiotika, som der bliver talt så godt om 🙂
  Hilsen Charlotte

 31. Jeg tager multivitamin, chrom, jern, ginseng og fiskeolie.. Ville bruge gavekortet på aroniabær og chiafrø 🙂

 32. Tager Multivitamin hver dag og indimellem ekstra kalk og fiskeolie og ville nok forkæle min datter med ting fra den glutenfri hylde

 33. Jeg tager MK olie og Aronia juice:)

  Jeg kunne godt tænke mig at prøve at tage magnesium og spirulina, så det ville mine penge nok gå til.

 34. Jeg tager magnesium, kalk, omega3 og i øjeblikket også noget probiotika efter min oestopats anvisning.
  Hvis jeg vinder gavekortet skal det bruges på omega3 fra Pure Pharma, selvom jeg altså også er pjattet med raw bites 😉

 35. Jeg tager faktisk ingen kosttilskud. Tog en overgang D-vitamin i vinters, men jeg bilder mig selv ind, at jeg spiser så meget grønt og fisk, at jeg ikke rigtig behøver tilskud.

  Jeg kan slet ikke vælge, hvad jeg ville købe – Rawbites, Quest-barer, lucuma-, maca-, acai- eller carobpulver, Sukrin, aroniabær osv. Så er det gavekort vist også brugt 😉

 36. Mmm, p.t. tager jeg folinsyre samt en multivitaminpille. Og JEG ville ikke kunne modstå fristelsen til at købe noget dejlig pukka-te, noget økologisk juice og nogle GOJI-bær! 😀

 37. Jeg tager ca det samme som dig. Lige pt er det disse tilskud:

  -multivitaminer fra omnimin
  -chlorella
  -d-vitamin fra omnimin
  -fiskeoliekapsler
  -et shot vita biosa
  -et shot hørfrøolie blandet op med vand.

  Er lige løbet tør for fiskeolie, så jeg ville nok bruge gavekortet på Biosym EPA-GLA+.

 38. Jeg tager MK Olie, B-vitamin og Silica hver morgen.
  Hvis jeg bliver den heldige vinder, vil jeg bruge gavekortet på mandelmel og kokosolie, som jeg længe gerne har villet prøve at eksperimentere og bage med. 🙂

 39. Jeg tager en
  vitaminpille Omnimin
  1 tsk fiskeolie for NN
  D-vitamin 35

  Hvis jeg vinder vil jeg prøve Raw Bite Testpakke, for de er glutenfri og det er der ikke så mange muslibarer der er. God lille bid uden ondt i maven. Eller også vil jeg købe kokosolie, som jeg er storforbruger af. Det kan bruges til så mange ting

 40. Jeg spiser omega 3-6-9, spektro multi vitamin, jeg ville købe Celsius Drik Citron/Lime , ser god ud til at nyde i sommervarmen. 🙂

 41. Uhhh – det nok nemmere at skrive hvad jeg ikke tager, for jeg tager nemlig meget (efter lægens henvisning). Jeg har efter flere år med anoreksi/bulimi endelig begyndt at behandle min krop ordentlig, og det betyder masser af kosttilskud for at reparerer nogle af skaderne.

  Jeg tager:
  – Kalk for mine knogler
  – D-vitamin
  – En multivitamin
  – Zink
  – Jern
  – Magnesium
  – En spsk livets olie
  – Fiske olie
  – B12

  Hvis jeg vandt gavekortet ville jeg enten bruge det til at købe noget fiskeolie af noget bedre kvalitet eller købe noget ginseng som skulle hjælpe mod træthed.

  Kram Katrine

 42. Jeg tager fast C-vitamin, fiskeolie, kalk, D-vitamin, B-vitamin, og i perioder også flydende Gerimax.

  Jeg har længe overvejet at tilføje magnesium, så jeg tror at det skulle bruges på dette. Og så tror jeg også at der ville smides lidt af min yndlings Pukka-te i kurven 🙂

 43. Jeg spiser fiskeolie, vitaminpille, D-vitamin og bcaa 🙂 hvis jeg vinder skal det bruges på en rigtig god fiskeolie pille.

 44. Jeg tager en d-vitamin og så er jeg lige begyndt på at tage magnesium for en måned siden, så jeg ved ikke helt endnu om det virker.

  Tror jeg ville bruge gavekortet på en ny omgang magnesium piller eller nogle Questbarer.

  Spændende konkurrence 🙂

 45. Jeg spiser selen med zink, fiskeolie, C-vitamin, D-vitamin og jern. Hvis jeg er heldig at vinde, vil jeg bl.a. købe økologisk kokosolie og nogle af alle de kosttilskud, jeg tager.
  Venlig hilsen
  Lotte

 46. Jeg tager Omnimin og Oil of Life 🙂
  Hvis jeg er så heldig at vinde, vil jeg bl.a. købe mandelsmør – det skulle være død lækkert 🙂

 47. Jeg tager magnesium, d vitamin, fiskeolie og probiotika. Jeg vil købe acai pulver, noni juice og gojibær 🙂

 48. Jeg tager jern, kalk fordelt over morgen og aften og vil helt vildt gerne begynde at spise zink så det er det jeg vil bruge gavekortet til hvis jeg vinder 🙂

 49. Jeg tager en multivitaminpille dagl. samt en shot aroniasaft fra Ellærholm lidt fiskeolie.
  Hvis jeg skulle være så heldig at vinde et gavekort vil jeg overveje om det skal bruges til raw bites,kokossolie eller måske noget fiskeolie 😊

 50. Halløjsa 🙂

  Jeg tar c vitamin, D vitamin, multivitamin, fiskeolie og bio-magnesium hver dag 🙂

 51. Jeg spiser Magnesium og D-vitamin, men har også brug for fiskeolie og zink, så det ville mine penge gå til hvis jeg vandt 🙂

 52. Hej Xenia.

  Jeg tager faktisk ingen kosttilskud, men har gennem længere tid overvejet magnesium, fx fordi min søvn ikke er helt optimal. Jeg er meget aktiv i min hverdag og tænker, at magnesium her kan hjælpe.
  Derudover har jeg tendens til et lidt mørkt sind og D-vitamin har derfor også været i mine overvejelser.
  Begge dele har jeg dog ikke investeret i fordi jeg synes mit SU-budget er ret begrænset.

  På Nu3’s webshop ville jeg derfor både købe D-vitamin og magnesium, begge fra Purepharma, som jeg har hørt meget godt om 🙂

  Jeg krydser fingre og vil også lige benytte lejligheden til at rose dine skriverier!

  Vh. Signe

 53. Jeg tager faktisk den samme portion som dig, undtagen multivitamin 🙂

  Jeg var inde og kigge på nu3 forleden, og der kiggede jeg mest efter proteinpulver, så mon ikke det var noget i den retning, jeg skulle have fat i 🙂

 54. Jeg spiser ofte mange kosttilskud, for at være på den sikre side. Som vegetar skal der måske mere til.
  Kæmpenatlysolie er i stedet for fiskeolie
  Multivitamin,
  mange E-vitaminer for kvinde og hud,
  B-vitaminer og B1 som smertestillende f.eks seneskedehinde betændelse samt B-12 vegetar
  Mineraler som kalium, magnesium og calcium ind i mellem
  Varieret kost med kerner og nødder, tørret frugt,
  ØKO ingefær blendet med ØKO citron, æblemost og honning, skøn juice hver dag,
  Har Proteinbar i tasken når man får brugt sin energi for hurtigt, ved sport eller tænke tanker og stress
  Mærker efter hvad der er brug for i dag 💜🌞🌹💃

 55. Jeg tager magnesium, multivitamin og zink (da jeg fælder en del, og zinken hjælper på dette)
  Jeg ville helt sikkert bruge gavekortet på magnesium, et par questbarer (chocolate chip cookie dough), og falder sikkert og flere fristelser og lækkerier 😛

 56. Jeg tager hver dag året rundt 90 mik D3 vitamin. 500 mg C vitamin, 350 mg magnesium til nat, sammen med Bio selen med zink og 100 mg Q10, hvilket giver en dejlig nattesøvn. Så tager jeg Mega B-Stress fra Solary der indeholder alle B vitaminerne samt andet godt 😜

  1. Glemte at skrive, at hvis jeg vinder, vil jeg bruge gaven til Vita Biosa drikken 😜

Der er lukket for kommentarer.