Påskefine påskeæg med marcipan og nougatpraline

paaskeaeg-3

Jeg er nødt til at starte med at fortælle, at jeg faktisk aldrig har prøvet at lave påskeæg før, så at de blev så pæne, føler jeg på en eller anden måde berettiger det faktum, at jeg jo sådan set har skrevet en dessertbog! Tøhø. I virkeligheden har jeg dog nok heller ikke spist så mange påskeæg i mit liv egentligt. Jeg har ikke nogen særligt god forklaring, ud over at jeg synes, når jeg en sjælden gang køber nogle, at så er de tørre. Og der er bare ikke noget mere kedeligt end tør marcipan! Så er det ikke dér, jeg gider bruge mit sukkerindtag.

Et sted, jeg godt gider ofre mit sukkerindtag derimod, er på disse påskeæg! Især fordi der er så lidt sukker i, at det næsten er ligegyldigt. Som de fleste andre, tillader jeg mig at betegne ting som “sukkerfri”, selv når jeg bruger ikke helt sukkerfri chokolade, fordi det er så små mængder, vi snakker her, og en god mørk chokolade (fra 70% og op) er både billigere og ofte også bedre end de helt sukkerfrie versioner. Hvor mørkt man vil gå, bestemmer man selv. I disse har jeg brugt 72%, fordi jeg regner med at skulle dele æggene med andre (12 til mig selv er nok lige i overkanten, uanset om de så er sukkerfri eller ej!), og jeg kender desværre ikke så mange andre, som er lige så vilde med de mørkere udgaver. De lyse æg er overtrukket med en steviasødet chokolade. Den fra Cavalier synes jeg faktisk er ret fin, selv om den smelter lidt besværligt. Nå, men nok om chokolade og sukker vs. ingen sukker, lad os snakke om noget sjovere!

Disse æg består af hjemmelavet marcipan (som seriøst smager bedre end købt marcipan!), fyldt med den lækreste nougatpraline. Det var første gang, jeg lavede nougat selv, og det var både nemt og farligt godt! Hasselnøddesmør + chokolade kan jo kun være et hit. Pralinen er flere hasselnødder, der hurtigt kandiseres i sukrin gold, køler af og finthakkes. Det er så sprødt, at jeg næsten fik seneskedehindebetændelse af at hakke dem. Og nej, jeg tror heller ikke, at nogen nogensinde før har skrevet “seneskedehindebetændelse” i et indlæg om påskeæg. Slet ikke to gange! Og altså, jeg siger det bare, den nougatpraline er god! Så god at man kan spise det med ske! Okay, who am I kidding, det gjorde jeg 100%, da jeg havde brugt det, jeg skulle til fyld! Du får lidt mere nougatpraline af opskriften, end du skal bruge, men det tænker jeg, at du nok overlever. Det er desværre svært at lave hasselnøddesmør af en meget mindre mængde end det dér nemlig. Til sidst overtrækkes æggene med et lækkert lag chokolade (af valgfri farve), og jeg tænker aldrig, at hverken du eller jeg køber kedelige supermarkedspåskeæg igen!

Hvis du mangler et hyggeligt påskeprojekt, er dette den bedste idé, jeg kan give dig. Det er så nemt, at du sagtens kan have børnene med, eller du kan gøre som jeg og futte omkring i køkkenet i dit nattøj til ud på eftermiddagen med chokoladeduft i næsen og et smil på dine læber. For cheesy? Beklager, det er det, chokolade gør ved mig! Hav det godt, til vi blogges ved næste gang!

paaskeaeg-2

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Påskeæg med marcipan og nougatpraline

Ingen bedømmelser endnu

Antal: påskeæg

Opskrift inspireret af Chocolat.dk

Ingredienser

Nougat (200 g)

Praline

Marcipan (300 g)

Desuden

  • 2-300 g chokolade til overtræk - evt. halv lys steviasødet og halv mørk

Sådan gør du

Nougat

  1. Forvarm ovnen til 160º varmluft. Rist nødderne heri 15-20 minutter, til deres skaller har løsnet sig, og de dufter af nougat.
  2. Lad dem køle let af og nulr så skallerne helt af med dine fingre. Kør nødderne til hasselnøddesmør i en lille foodprocessor, blender eller minihakker og smag til med salt.
  3. Smelt chokolade og kokosolie og rør det sammen med nøddesmørret. Smag evt. til med lidt flydende stevia. Lad afkøle ved stuetemperatur.

Praline

  1. Smelt sukrin gold og kokosolie på en pande sammen med hasselnødderne og salt. Rør rundt ved svag varme, indtil du kan dufte nødderne. Hæld så de kandiserede nødder over på et stykke bagepapir, og køl dem helt af.
  2. Når pralinen er kold og knasende, hakkes nødderne fint og røres i nougaten. Hvis nougaten er blevet for hård, kan de give den en lyntur i mikrobølgeovnen.

Marcipan

  1. Kør alle ingredienser til marcipanen sammen på din foodprocessor. Smag evt. til med lidt flydende stevia, og saml til en kugle. Sæt på køl i minimum 30 minutter.

Påskeæg

  1. Rul marcipanen til et rektangel på ca. 3/4-1 cm’s tykkelse. Skær i 12 lige store firkanter, og læg en teskefuld nougatpraline på midten af hver. Fold marcipanen rundt om fyldet, så det lukker tæt, og form til et æg. Husk, at de skal overtrækkes med chokolade, så det gør ikke noget, hvis du får sat nougatfingre på det lyse marcipan, men prøv at glatte overfladen så pænt, som du kan, så chokoladen også ligger sig pænt.
  2. Sæt æggene i fryseren i minimum 1 time. Så er det nemmere at overtrække dem pænt.
  3. Smelt chokoladen over vandbad eller i mikrobølgeovn. Du kan evt. bruge halv mørk chokolade og halv lys (steviasødefor at få de tofarvede æg, som jeg har. Den lyse steviasødede skal muligvis have en lille klat kokosolie for at smelte helt jævnt.
  4. Dyp de frosne æg i chokoladen ét ad gangen med to gafler, så de er helt dækkede. Dryp overskydende chokolade af og sæt dem på et stykke bagepapir for at stivne. Du kan se, at chokoladen meget hurtigt sætter sig pænt, fordi de er frosne.
  5. Gentag, til du har ovetrukket alle æg. Pynt evt. med den resterende chokolade i en sprøjtepose.
  6. Lad chokoladen stivne helt, inden du putter æggene i en bøtte og opbevarer dem på køl eller i fryseren.

Noter

Hvis du er ligeglad med at undgå sukker, kan du erstatte den hjemmelavede marcipan med 300 g købt marcipan, nougat med 200 g købt og sukrin gold med alm. brun farin eller sukker. 

paaskeaeg-1

Kategorier: Favoritter, LCHF opskrifter, Påske, Snacks, mellemmåltider & andre lækkerier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!