Dette er en virkeligt nem hverdagsret. Jeg lavede den første gang, da jeg var au pair i Bruxelles og har efterhånden lavet den en del gange siden – både der og hjemme i Danmark igen. Det kræver meget lidt forberedelse og er en garanteret succes – i hvert fald efter min mening.
Man kan selv vælge om man vil riste champignonerne først, som jeg gør. Det er selvfølgeligt lidt mere arbejde, men jeg foretrækker champignoner stegte 😉
Opskriften kan indeholde affiliate-links.
Pangasius og grønsager i bouillon med ris
Ingredienser
- 500 g pangasius fileter
- salt og peber
- tørret dild eller frisk
- 400 g champignoner
- 1 squash
- 1 peberfrugt - farve er underordnet
- 2 grøntsagsbouillonterninger
- 1 fiskebouillonterning eller brug grøntsags, hvis du ikke kan finde fisk
- 5 dl vand
- 4 dl ris
- 6 dl vand + salt
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200º varmluft.
- Skær champignonerne i skiver og rist dem på en pande. Når vandet er fordampet, tilsættes lidt olie og soja og de steger videre.
- Fordel fiskefileterne i et ovnfast fad. Drys med salt, peber og dild.
- Skær squash og peberfrugt i skiver og fordel herover. Slut med de ristede champignoner. Kog vandet og opløs bouillonterningerne heri. Fordel væsken over fisk og grøntsager og sæt i ovnen i ca. 20 minutter.
- Risene tilsættes, når vandet koger. Kog 12 minutter og lad hvile under låg i yderligere 12.