Pasta a la Carbonara med kalkunbacon og squash

Billeder opdateret 11/01-12

 

Denne er endnu en af mine gamle travere, som jeg efterhånden har lavet mange gange. Opskriften har jeg selv udviklet med inspiration fra et gammelt Jamie Oliver program (vist nok et af de dér Hjemme hos Jamie), hvor han laver carbonara med squash. Det syntes jeg var en fantastisk idé. Dog bruger jeg jo fx kalkunbacon i stedet, og saucen laver jeg også lidt på en anden måde. Men udgangspunktet er det samme. Det er faktisk desuden én af de få retter, hvor jeg kan lide squash – nok fordi det kun lige bliver lynstegt og ikke når at blive blødt og (efter min mening) kvalmt.

4 portioner

* 1 spsk olivenolie

* 4 fed hvidløg

* 2 pakker kalkunbacon (250 g)

* 2 store squash

* peber og herbes de provence (eller timian)

* 300 g fuldkornspenne

* 4 æggeblommer

* 60 g revet parmesan

* 1 dl mælk

 

Kog pastaen i letsaltet vand (ikke meget mere end 1 tsk salt i kogevandet, da både bacon og parmesan er ret salt)

Snit hvidløget fint. Varm olien på en pande eller i en wok og svits hvidløget heri – det må ikke tage farve. Tilsæt samtidig kalkunbacon i mindre stykker – jeg plejer bare at klippe det direkte ned i panden med en saks. Steg indtil baconen begynder at tage farve.

Skær imens squashen i pennelignende stykker – jeg plejer at fjerne de inderste kerner, da jeg synes de er lidt for svampede i det, men I kan bare beholde dem i, hvis I vil. Når baconen er gylden, tilsættes squashen og steger med i et par minutter. Krydr med peber og lidt herbes de provence.

Riv parmesanen og rør sammen med æggeblommer og mælk.

Når pastaen er færdigkogt, hældes vandet fra og det blandes med bacon og squash. Hæld ‘saucen’ på og rør rundt indtil osten smelter, æggeblommerne stivner og det hele bliver godt cremet.

Næringsindhold for én portion
Kcal: 534. Protein: 23%. Kulhydrat: 46%. Fedt: 31%. Kostfibre: 8,7g.

Kategorier: Efterår, Fast food, Favoritter, Hovedretter

Lignende opskrifter

Vis kommentarer (4)

  1. Det er også en af mine yndlingsretter 😉 Jeg synes det er et rigtig godt alternativ til de meget fede carbonaraer man ellers ser – og så er denne her også bare lidt mere mættende 😉

  2. Lige præcist, det er også i de tilfælde jeg ikke kan lide squash – og sådan synes jeg oftest det er. Her skal det bare lige stege med et par minutter og så er det det 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *