Pasta med broccolipesto, ærter og pinjekerner

Faktisk er dette et gammelt indlæg og en gammel opskrift, som jeg nu vælger at genudgive. Jeg tænker nemlig at der er en del af jer læsere, som ikke fulgte med dengang jeg først viste den, og retten fortjener altså at blive vist. Det er superenkelt at lave, og det tager ikke meget længere end det gør at koge pastaen, men resultatet smager som om man har lagt meget mere arbejde i det. Hvis man gerne vil være lidt mere lav-det-fra-bunden-agtig, kan man lave pestoen selv, men ærligt talt synes jeg ikke man kan smage forskel og jeg har både prøvet med købt og hjemmelavet. Hvis man gerne vil spare kalorier, kan man forsøge at udelade pestoen og bare tilsætte basilikum, men jeg tror på at der i så fald er en del af smagsnuancerne, der går tabt, hvorfor jeg ikke selv har prøvet den mulighed.

Her til aften lavede jeg en portion, så nu har jeg til madpakke i morgen, hurtig aftensmad, da jeg skal videre ind til byen og ikke har super lang tid til at lave mad, og en frokost til fredag. Og alt i alt tog det måske tyve minutter – en halv, hvis man medregner fotograferingen 😉

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Pasta med broccolipesto, ærter og pinjekerner

Ingen bedømmelser endnu

Antal: portioner


Ingredienser

  • 180 g fuldkornspasta
  • 1 broccoli
  • salt
  • 150 g grønne ærter fra frost
  • 1 dl pesto ca. 100 g
  • 1 fed hvidløg
  • 60 g pinjekerner

Sådan gør du

  1. Sæt vand over til pasta og en gryde til broccoli. Sørg for at salte broccolivandet godt - så holder det sin pæne farve og det smager også godt ;) Skær broccoli i små buketter og stokken i tern. Kog pasta og broccoli. Broccolien skal nok have ca. 5 minutter, mens pastaen koges efter anvisningerne på pakken. Tilsæt ærterne et minut inden pastaen er færdig og dræn når vandet igen koger. Rist imens pinjekernerne gyldne på en tør pande.
  2. 3 dl af den kogte broccoli blendes med 1 dl pesto, 1 fed hvidløg og lidt af kogevandet fra broccolien - bedøm selv mængde, men jeg bruger gerne ca. 1/2-1 dl.
  3. Bland broccolipesto med pasta, ærter og den resterende broccoli. Pynt med pinjekerner og evt. lidt frisk basilikum.

Kategorier: Efterår, Fast food, Favoritter, Frokost, Mælkefri, Påske, Pastaretter, Salater, Vegetarisk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!