Pavlova med blåbær og citron

Til min brors studenterfest, havde jeg som bekendt lavet to slags pavlovaer. Den med chokolade og jordbær var klart min favorit – men denne var nu også ganske god. Især hvis man er af den (sjældne, håber jeg!) type, som ikke er så vild med chokolade. De findes altså, har jeg hørt. Ideen udsprang af mit ønske om at lave ikke kun én slags pavlova til dessert. Chokoladeudgaven var et oplagt valg for mig, så jeg mente, at den anden nødvendigvis måtte have nogle andre smagstoner. Og da blåbær og citron plejer at være en fin kombi, blev det det mere friske indslag.

Denne pavlova er en smule mere omstændig end den anden, da man også skal lave lemoncurd. Men lemoncurd er altså generelt ikke særligt svært, og cremen til kagen bliver særdeles lækker, syrlig og forfriskende – eller i hvert fald så forfriskende som en creme lavet på sukker, smør og fløde kan blive 😉

Jeg skelede til denne opskrift, men brugte i højere grad den anden pavlovaopskrift til bunden, så jeg kunne sikre mig, at de blev lige store 🙂

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Pavlova med blåbær og citron

Ingen bedømmelser endnu

Antal: personer

Opskrift efter Tartelette

Ingredienser

Marengsbund

 • 5 æggehvider
 • 300 g sukker
 • 3 spsk majsstivelse
 • 1 tsk hvidvinseddike

Lemoncurd

 • 220 g sukker
 • 2 spsk majsstivelse
 • 1 citron skal og saft herfra
 • 180 g smør
 • 5 æggeblommer

Fyld

 • 2,5 dl piskefløde
 • 250 g blåbær

Sådan gør du

 1. Forvarm ovnen til 175º varmluft.
 2. Pisk æggehviderne stive - gerne i en røremaskine - til de begynder at danne toppe og holde formen. Pisk sukkeret i lidt ad gangen.
 3. Sigt majsstivelsen over og tilsæt eddike. Vend forsigtigt det hele sammen, til det er godt blandet.
 4. Beklæd en bradepande med bagepapir og fordel marengsen herpå. Spred ud til en cirkel med en diameter på ca. 22 cm (eller, hvis du laver dobbelt portion, til kanten af hele bradepanden).
 5. Sæt marengsbunden i ovnen, skru ned til 150º og bag i 1 time. Sluk herefter for ovnen, sæt ovnlågen på klem med en træske eller lignende, og lad den køle helt af - gerne natten over.
 6. Mens bunden bages, forberedes lemoncurden. Bland sukker, majsstivelse, citronsaft og sukker i en gryde og opvarm over lav varme. Pisk konstant, mens det simrer i ca. 1 minut. Pisk cirka 1/4 af blandingen i de sammenpiskede æggeblommer, og hæld herefter æggeblommeblandingen tilbage i gryden. Pisk fortsat over lav varme - det må ikke koge - til det tykner. Det tager ca. 2-3 minutter. Overfør til en skål, rør citronskallen i og afkøl helt.
 7. Lige inden servering piskes flødeskummet og lemoncurd vendes i. Fordel citroncremen oven på bunden og pynt med blåbær.

Kategorier: Dessert, Kage

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!