Salat med skinke, jordbær, avocado, spinat og ost

salat-skinke-jordbær-ost3

Oja, et skønt vejr vi har lige for tiden, hva’?! I kommer i hvert fald ikke til at høre mig beklage mig over varmen (med mindre det pludseligt holder op med at blæse samtidigt!), for jeg har ferie og nyder det fuldt ud! Varmen har dog en – for mig, og sikkert også for andre – ret naturlig følge, nemlig at appetitten mindskes, og man generelt har meget mindre lyst til at stå i køkkenet – især for at lave varm mad. Derfor stod menuen hjemme hos mig for nyligt på denne dejlige sommerlige salat med bl.a. jordbær, som jo per definition gør alt sommerligt og lækkert!

Mit indtag er frugt bliver generelt en del højere, når det er varmt, hvilket jo nok ikke undrer nogen. Især i salater tilfører det bare noget helt særligt og friskt, som jeg ikke synes, man kan opnå helt på samme måde bare med grøntsager. Fx er det jo et eller andet sted jordbærrene heri, der gør det til noget ekstra lækkert. Uden ville det da sikkert stadig være en rar salat, bevares, men bare ikke helt det samme! Og så er det jo kun rart med ekstra undskyldninger for at spise ekstra mange af de gode jordbær her i sæsonen. I går var jeg fx heldig at finde pæne jordbær til kun 10 kr bakken, fordi, citat jordbærsælgermand, “vi har bare så mange af dem”. Jo tak, som byder! Nogle af dem skal bruges sammen med den is, jeg har stående i fryseren p.t., som I naturligvis får opskriften på, hvis den er god. Resten kværner jeg nok bare med fløde, hvis jeg kender mig selv ret 😉

Mere sommer, mere sol, mere ferie og flere jordbær! Jeg er fan! ☀❤

Hvad spiser I mest af, når det er sommervarmt?

salat-skinke-jordbær-ost1

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Salat med skinke, jordbær, avocado, spinat og ost

Ingen bedømmelser endnu

Ingredienser

  • 1 stor håndfuld frisk spinat gerne spæde spinatblade
  • 2-3 skiver lufttørret skinke
  • 1/2-1 avocado
  • 5-10 jordbær
  • 50-100 g salatost/hvid ost/feta

Dressing

  • 1 spsk olie jeg brugte oliven
  • 1 spsk eddike fx æblecider, balsamico eller Urtekrams citroneddike
  • salt og peber

Sådan gør du

  1. Fordel spinat på en stor tallerken. Riv skinken i mindre stykker og fordel rundt omkring. Skær avocado i skiver eller tern. Skær jordbær i halve eller kvarte, og smuldr til sidst osten ud over det hele.
  2. Ryst eller pisk ingredienserne til dressingen godt sammen, hæld over salaten og smag til med salt og peber.
salat-skinke-jordbær-ost2

Kategorier: Fast food, LCHF opskrifter, Salater

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!