Salat med varmrøget laks, avocado og tomat

Det her er egentlig ikke rigtigt en opskrift – snarere bare en virkelig god ide. Efter min mening i hvert fald 🙂 I løbet af den sidste uges tid har jeg haft voldsomt lyst til varmrøget laks. Så da jeg alligevel var i Føtex og købe ind i tirsdags, købte jeg et stykke. Desværre er varmrøget laks jo lidt smådyrt, så det værste ved det er altid, at når først man spiser det lidt, har man lyst til det igen. Og det er altså ikke noget jeg har råd til at spise særligt tit. Eller, så slemt er det jo så heller ikke. Jeg gav 28 kr for et stykke, så en gang imellem er det helt sikkert det værd.

Denne salat blev lidt en sammenstykning af hvad jeg sådan lige havde. Jeg ville egentlig gerne have lavet en hurtig dressing af noget mayonnaise, limesaft og hvidløg + selvfølgelig salt og peber, men typisk nok var jeg lige løbet tør for mayo. Så jeg nøjedes med limesaft. Jeg er dog sikker på at den dressing vil gøre underværker en anden gang. Men selv uden, er både laks og avocado jo lækker og cremet nok i sig selv pga. de sunde fedtstoffer, så dressing er som sådan ikke nødvendigt.

Det var desuden en fantastisk ret med det lækre varme vejr det var her først på ugen!

Her er hvad jeg puttede i min portion:

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Salat med varmrøget laks, avocado og tomat

Ingen bedømmelser endnu

Antal: person

Ingredienser

  • 1 stykke varmrøget laks
  • 1 avocado
  • grøn salat jeg brugte iceberg, som er lækkert og sprødt
  • en håndfuld san marzano tomater
  • limesaft
  • salt

Sådan gør du

Man kan naturligvis sagtens spise brød til, men jeg manglede det overhovedet ikke. Ovenstående mængde kunne også sagtens gå til to portioner – men så vil jeg anbefale brød til for mæthedens skyld!

Kategorier: Fast food, Forår, Frokost, Hovedretter med fisk og skaldyr, Hverdagsmad, LCHF opskrifter, Mælkefri, Salater, Sommer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!