Kender I de dage, hvor man absolut ikke ved, hvad man har lyst til at spise? Sådan en dag havde jeg i går, og jeg brugte lang tid på at ransage mine kogebøger efter noget, der fristede (var der nogen, der sagde overspringshandling?). Endeligt fandt jeg denne opskrift i Trine Hahnemanns “Skøn mad hver dag”, og det var bestemt besværet værd. Og så var det nok et af de hurtigste måltider, jeg har lavet længe – hvis man ser bort fra marineringstiden, og det gør jeg. Hold øje med hvilken sambal oelek, du bruger. Jeg brugte en, jeg har købt hos en grønthandler, og den hed “stærk”og var det også – meget. De brændte i hvert fald lidt på læberne dem her. Umiddelbart vil jeg nok råde jer til at nøjes med en 1/2 tsk i marinaden – især hvis I ikke er så vilde med stærk mad.
I den oprindelige opskrift bestod nudelsalaten af nudler (duh!), blegselleri og tomat. En blanding, der overhovedet ikke tiltalte mig. Jeg valgte derfor nogle andre grøntsager, som passer min smag meget bedre.
P.s. Lad jer ikke afskrække af den lidt lange ingrediensliste – en del af tingene er gengangere 😉
Opskriften kan indeholde affiliate-links.
Satayspyd med nudelsalat
Opskrift efter Trine Hahnemanns "Skøn mad hver dag"
Ingredienser
Kyllingespyd
- 400 g kyllingeinderfilet
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk karry
- 2 tsk spidskommen
- 2 tsk stødt koriander
- 1 spsk fishsauce
- 2 tsk brun farin
- 1/2-1 tsk sambal oelek se kommentar ovenfor
- 2 spsk olie
- træspyd
Nudelsalat
- 125 g ægnudler
- 150 g slikærter
- 4 gulerødder ca. 300 g
- 1 gul peberfrugt
Dressing
- 1 fed hvidløg
- 2 spsk sweet chili sauce
- 2 spsk olie
- 1 spsk hvidvinseddike
- 1/2 tsk sambal oelek
- 2 spsk vand
- 1 spsk frisk ingefær revet
- 2 spsk soja
Sådan gør du
- Pres hvidløget og bland det i en skål sammen med de øvrige ingredienser til marinaden. Skær kyllingen i tern (hvert stykke i ca. 3 bidder, hvis I også bruger inderfilet) og vend dem i marinaden. Lad trække i køleskabet i mindst 2 timer - gerne længere.
- Skræl gulerødderne og skær dem i tændstikker. Halver slikærterne på langs og skær peberfrugten i tynde strimler.
- Tænd ovnen på 200º varmluft. Sæt de færdigmarinerede kyllingestykker på træspyd - ca. 5 stykker på hvert. Læg på en bradepande beklædt med bagepapir og steg ca. 10 minutter.
- Kog imens nudlerne i letsaltet vand. Kog gulerødder og ærter med det sidste 1-2 minutter, afhængigt af hvor sprøde grøntsagerne skal være - nudlerne skal have ca. 4 minutter i alt. Hæld vandet fra og skyl med koldt vand.
- Blend alle ingredienserne til dressingen i en blender eller lignende til den er samlet og jævn. Vend nudler, gulerødder, slikærter og peberfrugt med dressingen.