I sidste uge fandt jeg en fin pose rosenkål i Føtex, som straks røg med hjem. Faktisk er jeg ret vild med rosenkål, selv om det måske er en grøntsag, som mange associerer lidt med kogt prut – eller noget i den dur 😉 Men hvis de små kål bliver tilberedt rigtigt, nænsomt og ikke for længe, er det virkelig en himmerigsmundfuld! Synes jeg 😀
Jeg blev inspireret til denne ret af denne opskrift på Perry’s Plate – som desuden er en blog, som ofte laver kornfri opskrifter, til dem der er interesserede i det. Den vigtigste smagsgiver her var dog en speciel amerikansk sennep med bl.a. abrikos og ingefær, som jeg jo – af gode grunde – ikke lige kunne få fat på. Så derfor valgte jeg bare at stykke lidt sammen selv. Og det blev, hvis jeg selv skal sige det, ganske fabelagtigt.
Opskriften rækker til to portioner med to spejlæg pr. person – eller én person i to dage (i så fald laves spejlæggene friske på andendagen). Jeg spiste en lillesmule kylling ved siden af, fordi jeg af en eller anden grund er dødsensangst for ikke at blive mæt nok. Det kan dog nok sagtens udelades, hvis man ikke gider bøvle med det.
Opskriften kan indeholde affiliate-links.
Sauterede rosenkål med æblecidereddike og spejlæg
Ingredienser
- 500 g rosenkål
- 1 spsk + 1 tsk smør
- salt
- 1 fed hvidløg
- 1 lille tsk dijonsennep
- 1-2 spsk æblecidereddike
- evt. en håndfuld hakkede mandler
- 4 æg
- lidt fedtstof til at stege æggene i
Sådan gør du
- Skær de tørre ender af rosenkålene og halver dem.
- Smelt 1 spsk smør på en pande og steg alle rosenkålene herpå. Læg dem så vidt muligt i ét lag med skærefladen nedad.
- Lad dem svitse i et par minutter og vend herefter rundt, når de er blevet gyldne. Tilsæt salt, hakket hvidløg, sennep og eddike og lad væsken fordampe. Svits kålene videre, indtil de er møre.
- Steg imens æggene på en separat pande.
- Når rosenkålene er møre, smeltes den sidste klat smør på panden, der røres rundt og serveres. Drys evt. kålene med lidt hakkede nødder.