Snickersfudge

Snickersfudge

I min miniefterårsferie skulle der (naturligvis) noget lækkert og gerne lidt sødt til. Men på en kost uden korn og med så lidt sukker som muligt, bliver det en smule mere besværligt end ellers. På det punkt er Jane helt sikkert min guru, og I er sikkert mange, der allerede kender hende, og derfor også allerede har set denne opskrift. Men for de af jer, der ikke har, (og også for mig selv og min egen hukommelses skyld) gengiver jeg den alligevel her.

Hvis man gerne vil undgå sukker helt, kan man naturligvis vælge at bruge en sukkerfri chokolade. Jeg har fx set, at Isis har lavet en chokolade der er sødet af Stevia og Erythritol, hvilket begge er naturlige og kaloriefri sødemidler. Det er da ret smart – mere af det, tak! Jeg var også lige ved at købe noget af det i går til et andet projekt, men det koster altså 30 kr for 85 g, hvilket er lidt over mit budget! Et alternativ er så at bruge en chokolade med så højt kakaoindhold som muligt (jo mere kakao, des mindre sukker) og så evt. søde det lidt med sødemiddel, mens man laver fudgen (eller hvad man nu skal bruge det til). Jeg valgte sidstnævnte. Hvis du ikke har noget problem med sukker, kan du også bare købe en lidt lysere chokolade, fx 70%.

Disse fudge er virkeligt syndigt gode! Det har muligvis nok noget at gøre med, at jeg er en sucker for peanutbutter, men ikke desto mindre vil jeg klart anbefale at I prøver det. Uanset om I forsøger at undgå korn og sukker eller ej! Jeg spiste, indtil jeg havde ondt i maven, og fortrød det ikke engang 😀

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Snickersfudge

Ingen bedømmelser endnu

Antal: stk

Opskrift efter Madbanditten

Ingredienser

  • 100 g mørk chokolade jeg brugte 86 %
  • 150 g crunchy peanutbutter
  • 40 g smør brug gerne saltet
  • 1/2 tsk vaniljepulver eller 1 tsk vaniljeessens
  • flydende stevia eller anden sødning efter smag

Sådan gør du

  1. Smelt chokoladen over vandbad. Når det er helt smeltet, tilsættes peanutbutter, som ligeledes smeltes og røres godt ud. Tilsæt herefter smør og rør til det er jævnt.
  2. Smag til med vanilje og sødning.
  3. Fordel fudgemassen i en brødform af silikone eller en af metal beklædt med film.
  4. Sæt i køleskabet i min. 4 timer - gerne længere.
  5. Skær i mundrette stykker lige inden servering. Det er bedst, de lige passer til én mundfuld, da man ellers bliver ret snasket :)

Noter

Opbevares på køl.

Kategorier: Efterår, Favoritter, Gæstemad, LCHF opskrifter, Mælkefri, Snacks, mellemmåltider & andre lækkerier, Vinter

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!