Spinatomelet med ost og cremede champignoner

Som jeg muligvis har nævnt før herinde, træner jeg crossfit i Fitnessworld et par gange om ugen – eller i hvert fald så ofte, som det passer med programmet og min krop kan holde til. For hold da magle, hvor er det bare drønhårdt! Og det er desværre heller ikke altid lige til at passe ind. Fx ligger der et hold onsdag aften klokken 19, hvilket betyder, at jeg de dage så først er hjemme omkring kvart over otte. Der er sikkert nogen, der ville vælge bare at spise inden, men jeg får det nemt dårligt af hård træning på fuld mave, så jeg vælger at vente. Det betyder dog så også, at jeg de dage gerne skal have noget nemt og hurtigt planlagt – eller alternativt rester. I sidste uge havde jeg derfor planlagt en omelet inspireret af frk. Sveske, som faktisk blev ganske lækker. Selv om det egentligt er lidt snyd, for mandagens træning i sidste uge var faktisk så hård, at jeg dårligt kunne gå de næste tre dage, hvorfor jeg sådan set overhovedet ikke kom af sted onsdag… men maden var jo stadig planlagt, så derfor lavede jeg det da bare alligevel ;D

Det mætter supermeget – faktisk troede jeg, jeg var meget sulten og brugte derfor 3 æg – men jeg kunne måske nok næsten godt have nøjedes med halvdelen. Jeg havde nok ikke lige taget højde for at både osten og fløden selvfølgelig også mætter! Så næste gang bruger jeg altså bare 2 æg pr. person 🙂

Hvis man har lidt længere tid, er jeg desuden overbevist om, at en tilføjelse til champignonerne i form af bacon – i stil med sovsen her – kun vil gøre retten endnu lækrere!

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Spinatomelet med ost og cremede champignoner

Ingen bedømmelser endnu

Antal: person

Ingredienser

Omelet:

 • 2 æg
 • 1 sjat fløde
 • salt og peber
 • ca. 100 g optøet hakket spinat fra frost en stor håndfuld finthakket frisk kan også bruges, jeg synes bare det frosne er nemmere
 • smør til stegning
 • lidt revet ost

Cremede champignoner:

 • ca. 200 g champignoner
 • salt
 • en klat smør
 • 1/2 tsk dijonsennep
 • 1-1,5 dl piskefløde

Sådan gør du

 1. Skær champignonerne i skiver og rist dem ved høj varme på en varm pande sammen med lidt salt - saltet hjælper med at trække væsken ud af svampene.
 2. Når alt vandet er fordampet, tilsættes smørret og champignonerne steger videre, indtil de er fint gyldne og sprøde (mindre kan selvfølgelig også gøre det).
 3. Pisk æg sammen med fløde, salt, peber og spinat. Smelt smørret på en anden pande og steg omeletten herpå ved middel varme, indtil æggemassen er stivnet og den er gylden. Put revet ost på og fold omeletten sammen.
 4. Tilsæt dijonsennep og fløde til champignonerne, lad det koge hurtigt igennem, smag til med salt og server oven på omeletten.

Kategorier: Fast food, Frokost, Hverdagsmad, LCHF opskrifter, Morgenmad, Vegetarisk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!