Sprød ostepaneret omelet

De af jer, der følger flere LCHF-blogs, har formentligt allerede set denne her. Men nu får I den ikke desto mindre i en udgave fra min hånd også. Der er selvfølgelig tale om den berømte (berygtede?) ostepanerede omelet, som jeg personligt lærte at kende via Jane (where else?). Den oprindelige ide stammer – vist nok – herfra. Jeg må indrømme, at jeg, da den først begyndte at florere på instagram, var en anelse undervældet. Ost og æg, helt ærligt – what’s the big deal? Men jeg måtte sgu æde mine ord, for det her er ikke bare en hvilken som helst omelet med ost i midten. Næ nej, osten er udenpå, hvilket resultererer i en sprød skorpe – AF OST! Rimeligt najs, selv for typen som mig, der faktisk foretrækker ost, der ikke smager for meget ost (undskyld verden).

Jeg lavede min med et par skiver serranoskinke, da jeg havde en rest, men det kan nu også sagtens udelades. Så vil jeg nok bare anbefale at tage dobbelt mængde ost i stedet (duh).

Når jeg næste gang går væk fra den flydende morgenmad, er jeg ret sikker på, at denne kommer til at være et jævnligt indslag i min morgenmadsrotation 😉 – har du prøvet den?

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Sprød ostepaneret omelet

Ingen bedømmelser endnu

Antal: person

Ingredienser

  • 2 skiver ost fx havarti - eller en med mere smag, hvis du foretrækker det
  • 2 skiver serranoskinke - eller dobbelt mængde ost
  • en klat smør
  • 2-3 æg
  • 2-3 spsk piskefløde
  • salt og peber

Sådan gør du

  1. Smelt lidt smør i en pande og fordel ost og skinke i et jævnt lag.
  2. Mens osten smelter og skinken bliver sprød (og mindre), piskes æggene sammen med fløde, salt og peber.
  3. Hæld æggemassen over den smeltede ost og skinken, og lad hele molevitten stå ved mellem varme, indtil æggene er stivnet.
  4. Server - gerne med lidt grønt. Jeg spiser fx altid peberfrugt til mine omeletter :)

Kategorier: Fast food, Frokost, Hverdagsmad, LCHF opskrifter, Morgenmad, Påske, Vegetarisk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!