Stegte asiatiske blomkålsris med bacon og æg

Jeg tænkte egentligt ikke videre over det i går, da jeg lavede og spiste aftensmad, men dette er faktisk en forholdsvis sær ret, når man tænker over det. Ellers også kan man bare være snedig og kalde det en fusionsret 😀 Det var i hvert fald til dels det, retten ledte tankerne hen på for mig. Blandingen af de asiatiske smagsindtryk, som fx ingefær, forårsløg og soja, og de mere “almindelige” og dagligdags smage, som blomkål, bacon og æg, giver på én og samme tid et både sjovt, sejt og sært resultat. Men nogle gange er det jo nok også meget sundt – og skægt – at prøve noget nyt 😉

Opskriften stammer herfra og, på trods af nogle ændringer i forhold til mængder og et par udeladelser, fulgte jeg den til punkt og prikke. Dén blog er i øvrigt en virkeligt god og inspirerende én af slagsen, hvis I mangler bloginspiration – og gør man ikke altid det? Måske jeg på et tidspunkt skulle lave et indlæg med mine blogfavoritter p.t.?

Nå, men anyway, opskriften er god og spændende. Jeg er ikke overbevist om, at det er én, jeg kommer til at lave igen – men det er nok fordi, jeg syntes, den var en anelse for omstændelig i forhold til hvor godt, resultatet smagte. Forstå mig ret: Det smagte godt! Men det er der så mange andre nemmere retter, der også gør 😀

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Stegte asiatiske blomkålsris med bacon og æg

Ingen bedømmelser endnu

Antal: portioner


Ingredienser

  • 1 pakke bacon
  • 2 æg
  • 1 lille løg
  • 2 fed hvidløg
  • 200 g champignoner
  • 1 lille blomkål
  • 2 forårsløg
  • et par cm frisk ingefær
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • salt
  • soja
  • 1 tsk æblecidereddike eller anden eddike

Sådan gør du

  1. Hak blomkålen til blomkålsris i en foodprocessor eller på et rivejern. Hak løg og hvidløg fint. Skær champignonerne i tynde skiver.
  2. Skær baconen i ca. 1 cm tykke skiver og steg dem sprøde på en varm pande. Tag dem af panden.
  3. Pisk æggene sammen og steg dem til en tynd omelet. Tag af panden.
  4. Tilsæt løg og hvidløg og svits disse ved lav varme, indtil de klarer. Tilsæt champignoner og lidt salt og svits, indtil de er som du vil have dem.
  5. Riv ingefær og hak forårsløg fint.
  6. Tilsæt så blomkål, ingefær og forårsløg til løgene på panden, svits et par minutter, tilsæt et godt drys salt og læg låg på. Lad blomkålen blive mør - det tager ca. 3-5 minutter.
  7. Skær imens omeletten i strimler og hak basilikum.
  8. Vend omelet og basilikum i blomkålsblandingen og smag til med salt, soja og eddike.
  9. Server - evt. med lidt ekstra kød af en art.

Kategorier: Asiatisk, Hovedretter med kød, Hverdagsmad, LCHF opskrifter, Mælkefri

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!