Stegte brune ris med gulerod, edamame og æg

Jeg skylder jer vist efterhånden et indlæg eller fem, gør jeg ikke? Men nu afleverede jeg i hvert fald projekt i går, så nu er sandsynligheden for at jeg får indhentet mig selv pludseligt meget større! 🙂

Sammen med det tofu, som jeg bloggede om i sidste uge, lavede jeg en portion stegte ris ud af en rest brune ris, jeg havde i fryseren. Stegte ris er jo lidt sådan en rod-hvad-du-har-i-køleskabet-sammen-i-en-wok-agtig ret, så I kan bruge lige hvad I havde. “Lige hvad jeg havde” den dag var nogle edamamebønner i fryseren og en håndfuld gulerødder. Men alt kan som sagt bruges!

Normalt foretrækker jeg jo at have mere håndgribelige mængder og mål i mine opskrifter, men lige i dette tilfælde må I nøjes. Dels er det efterhånden så lang tid siden, at jeg har svært ved at huske præcist hvad jeg brugte – og dels afhænger det, som sagt, meget af hvad man har, hvor stor en rest ris man lige har og sådan. Man kan selvfølgelig sagtens koge ris specifikt til denne ret, men den er altså helt ideel til en rest kogte ris.

 

Stegte brune ris med gulerod, edamame og æg

* en rest kogte brune ris

* grøntsager – fx gulerødder i tern og frosne edamamebønner

* sesamolie til stegning

* æg – ca. 1/2-1 pr. person

* soja

 

Varm en wok godt op. Varm lidt sesamolie her og svits grøntsagerne i et par minutter, til gulerødderne begynder at blive lidt møre.

Rør æg ud i wokken og lav det til røræg.

Tilsæt ris og soja og svits lidt længere. Smag til med mere soja.

Server.

Kategorier: Asiatisk, Hverdagsmad, Internationale retter, Mælkefri, Tilbehør, Wok

Lignende opskrifter

Vis kommentarer (2)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *