Sunde(re) havregrynskugler

Egentligt er det lidt misvisende at kalde disse kugler for havregrynskugler – havregryn udgør nemlig kun brøkdel af det endelige resultat. Men ikke desto mindre er det det, de smager af og minder mest om.

Kender I det, når man længe gerne har ville prøve at lave noget, men har udsat det igen og igen, hvorefter man endelig prøver det, og fortryder, at der gik så lang tid? Sådan har jeg det med de her.

De er geniale at have stående i køleskabet, til når man lige har brug for en lille sød ting – og det bedste her er så at er lavet på helt naturlige ingredienser.

De er superlækre og nemme at lave. Og man kan stort set ikke smage forskel fra de “rigtige” havregrynskugler med undtagelse af en svag eftersmag af dadler og den manglende fedtede fedme fra smørret. So go for it!

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Sunde havregrynskugler

Ingen bedømmelser endnu

Antal: kugler

Giver ca. mellem 30 og 40 kugler

Ingredienser

  • 150 g tørrede dadler uden sten
  • 75 g mandler
  • 40 g kokosmel
  • 40 g havregryn
  • 30 g usødet kakaopulver evt. nøjes med 20 g hvis du har en af bedre kvalitet
  • 2 spsk kokosolie uden smag kan udelades
  • vand
  • ekstra kokosmel til at rulle i

Sådan gør du

  1. Hak dadler og mandler sammen til en jævn masse i en foodprocessor (en minihakker kan formentlig også gå).
  2. Tilsæt evt. kokosolie og ellers et par spiseskeer vand for at få massen til at være lidt mere lind. Blend så kokosmel, havregryn og kakao med.

  3. Tilsæt vand indtil det hele er godt blandet og har en god konsistens. Den skal hverken være for tør - så kan den ikke hænge ordentlig sammen og kokosmelet kan ikke sidde fast - eller for våd, da den så ikke kan trilles ordentligt.
  4. Tril til kugler af passende størrelse. Tril dem i kokosmel og opbevar på køl i en lufttæt boks.

Noter

De smager bedst, når de er kolde, så vent gerne med at spise for mange af dem til efter et par timer på køl.

Har du svært ved at få nok kokosmel til at hænge fast, når du triller dem, så dyp dem først hurtigt i lidt lunkent vand.

Kategorier: Efterår, Jul, Mælkefri, Snacks, mellemmåltider & andre lækkerier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!