Tarteletter med kylling og grønne asparges

Tarteletter med kylling og grønne asparges

Jeg fik juleferie i går! Det er lidt tidligere, end jeg havde forventet, da vores afleveringsfrist for semesterprojektet egentligt først er på fredag, men vi var færdige før tid, hvilket jo bare er dejligt. Jeg havde planlagt at gå i mormor-mode og lave tarteletter til aftensmad i aften, hvilket derfor endte med at være ret passende, for i mit hoved er tarteletter lidt en juleting. Nok fordi jeg stort set kun har fået det til julefrokoster hos min bedstemor. Men nu kan jeg jo lave det selv! Opskriften, jeg brugte, var fra oktober-udgaven af Mad!, hvor de havde en hurtig version. Man bruger altså bare kyllingebryster og -bouillon i stedet for at koge en hel kylling. Det var faktisk meget nemmere, end jeg havde regnet med, så det kan jeg sagtens finde på at lave igen. Og det var også lidt ekstra lækkert og mindre tungt, da der var grønne asparges i stedet for hvide fra dåse. Opskriften svarer til ca. otte tarteletter. Jeg brugte dog lidt ekstra kylling, da det passede med at jeg tog resten af en pose fra fryseren, så jeg fik nok omkring ti. Det var også det, der var i pakken, så det passede meget fint.

Tarteletter

5 fra 1 stemme
Antal: 10 stk
Udskriv

Ingredienser

  • 8 dl hønsebouillon
  • 2 kyllingebryster
  • 250 g grønne asparges
  • 1 dåse hvide aspargessnitter
  • 25 g smør
  • 25 g hvedemel
  • 1 dl kaffe-, madlavnings- eller piskefløde
  • salt og peber
  • 10 tarteletter

Sådan gør du

  • Bring hønsebouillonen i kog i en gryde sammen med de træede ender af aspargesene. Læg kyllingebrysterne i den kogende boillon, skru ned til middel varme, og lad dem koge i 7-8 minutter.
  • Tag gryden af varmen, og lad kylling og asparges køle en smule af i bouillonen. Tag kyllingebrysterne op af gryden og pluk dem i mindre stykker med to gafler - eller den hurtige løsning: hak dem med en kniv. Si bouillonen igennem en sigte, og tag 3 dl fra til saucen.
  • Resten af bouillonen hældes tilbage i gryden sammen med de grønne asparges, som er skåret i mindre stykker på ca. 2 cm. Kasser de træede aspargesender. Kog asparges i ca. 5 minutter, til der stadig er lidt bid i dem.
  • Smelt smørret, pisk melet i, og tilsæt bouillon og fløde lidt ad gangen, til saucen er tyk og blank. Smag til med salt og peber eller opløs evt. en halv bouillonterning heri, hvis saucen mangler smag.
  • Læg kylling og asparges (både kogte grønne og hvide fra dåse) i saucen, og varm det hele godt igennem. Lun tarteletterne et par minutter i en varm ovn. Fordel saucen i de lune tarteletter. Pynt evt. med lidt hakket persille. Server straks.
Tarteletter med kylling og grønne asparges

Kategorier: Favoritter, Frokost, Hovedretter med fjerkræ, Jul, Mormormad, Påske

Lignende opskrifter

Vis kommentarer (10)

  1. Ja, det er bare den bedste mormor-mad. Jeg blev faktisk også meget glædeligt overrasket over, hvor gode de blev. Jeg havde lidt troet at de ikke ville være lige så gode, som den 'gammeldags' slags, hvor man koger en hel høne. Men det var de helt sikkert. Jeg pønser faktisk allerede på at lave dem snart igen 😀 Tak for din kommentar forresten 🙂

  2. Tak for dejlig opskrift. Det er svært at finde en god opskrift på tarteletter som ikke er til 20+ personer – så tak! 😉
    Jeg byttede halvdelen af aspargeserne ud med 200g. gulerødder, det var også rigtig super! 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *