Som jeg fortalte i går, er jeg for ikke så forfærdeligt lang tid siden begyndt at spise bacon (igen). Og det betyder jo, at jeg nu har en helt ny smagsgiver/protein-/fedtkilde som jeg kan bruge i maden. Yay! I sidste uge lavede jeg denne fænomenale (hvis jeg selv skal sige det) bønnesalat. Jeg havde fundet nogle rigtigt pæne friske grønne bønner i Føtex og nuppede dem straks, da jeg desværre tit synes, at friske bønner er lidt kedelige i supermarkederne. Ærgerligt, for jeg er helt vild med dem. Nå, men anyway, jeg skulle i hvert fald finde noget at bruge dem til. Jeg havde fået det ind i mit hoved at jeg gerne ville lave en slags bønnesalat med bl.a. kidneybønner og bacon – og gerne edamame også. Jeg kunne dog desværre ikke finde en opskrift, der var som jeg havde forestillet mig. Denne kom tættest på, men det var alligevel ikke helt rigtigt, så det endte med, at jeg freestylede (jep, jeg er en rebel). Ofte kan jeg bedst lide at have en opskrift af en art at skele lidt til, men faktisk får jeg tit bedre (eller i hvert fald, lige så gode) resultater ud af det, når jeg bare tager den på gefühl. Måske jeg skal blive bedre til at gøre det? Men jeg er bare altid lidt nervøs for at det går galt – og så er retten (og aftenen… og mit liv!) jo ødelagt. Kender I det?
Men salaten blev i hvert fald virkeligt god! Og med et stykke pandestegt fisk til, var det et kongemåltid! Og de har jo ret, dem der siger, at bacon er verdens bedste et godt krydderi. Det gav en rigtig dejlig smag til denne ret. Ikke for overvældende, men alligevel nok til at man kunne sætte pris på, at det var der. Der skal helt sikkert eksperimenteres mere med det bacon dér ;D
Jeg lavede, som altid, til to dage. Normalt opvarmer jeg næsten altid rester i mikrobølgeovnen, men lige denne salat vil jeg helt sikkert anbefale at man varmer igen på en pande. Baconfedtet, som bønner steges i, bliver jo fedtet, når retten er kold, men et par minutter på panden løser det på nul komma fem. Fisken lavede jeg desuden kun én af første dag og stegte en ny på andendagen. Men det kan I gøre som I vil. I kan jo også bare servere bønnesalaten til noget helt andet… I rebeller!
Opskriften kan indeholde affiliate-links.
Trippel-bønnesalat med bacon og tranebær
Ingredienser
- 1 pakke bacon
- 400 g friske grønne bønner
- 1-2 fed hvidløg
- 200 g edamamebønner fra frost i bælg - svarer til ca. 100 g bælgede
- 1 dåse kidneybønner
- 1 spsk æblecidereddike
- 30 g tørrede tranebær Urtekrams er gode, da der ikke er tilsat sukker
Sådan gør du
- Steg en pakke bacon sprødt. Lad dryppe lidt af på noget køkkenrulle og smuldr det, når det er kølet af.
- Ordn de grønne bønner og skær dem i mindre stykker. Svits dem i baconfedtet sammen med presset/finthakket hvidløg, indtil de er tilpas møre.
- Blancher imens de frosne edamamebønner i saltet vand (eller giv dem et par minutter i mikrobølgeovnen) og bælg dem.
- Når de grønne bønner er klar, hældes æblecidereddiken over sammen med drænede kidneybønner og bælgede edamame. Vend det hele rundt et øjeblik og fjern fra varmen.
- Smag evt. til med salt og peber (det er dog nok ikke nødvendigt med særligt meget salt pga. baconet) og rør de tørrede tranebær i. Hak dem evt. lidt først.
- Server. Hvid fisk, fx pangasius, passer genialt til.