Vafler med citron og birkes – og lemoncurd

citronvafler1

Hvis man færdes bare en anelse på de sociale medier, er det nok ikke gået nogens næse forbi, at det i går var vaffeldag. Og hvor tosset man end kan synes, at alle de der forskellige mad-“helligdage” nu må være, var der i hvert fald vafler over det hele, nærmest hvor end jeg kiggede, det være sig både blogland og Instagram. Så det er jo sådan set ikke så mærkeligt, at jeg endte med at blive overtalt til også at lave mig en portion! Jeg hader jo at være udenfor, ved I nok 😉

Jeg overvejede først en mere klassisk vaffel – lidt a la disse eller dem her med macademia fx – men da jeg så kom i tanker om, at jeg nærmest har overflod af lækre øko-citroner samt en rest lemoncurd fra weekendens macaron-eventyr(land), føltes det ret oplagt at give mig i kast med Janes citron- og birkesvafler fra “LCHF – Spis dig mæt & glad”. Jeg havde oven i købet for nyligt købt birkes på spot i Netto, så det føltes faktisk lidt som skæbnen, eller at planeterne pludseligt stod på linje eller sådan noget! Hvad kunne jeg gøre – andet end at lave vafler, forstås.

Jeg sørgede dog for at spise mine grøntsager først, så bare rolig, mor ;P

Jeg syntes, at vaflerne var ret svære at bage og vende, må jeg indrømme. Jeg ved ikke, om dejen måske var for tynd, så næste gang tror jeg, jeg prøver med fiberHUSK i stedet for at se, om det gør en forskel. Da først de kom af vaffeljernet og satte sig lidt, var de dog fantastisk gode! Jeg ved ikke, om I ved det, men jeg elsker citron – selv om jeg nok de fleste gange vil vælge en chokoladedessert frem for en citron-en, vil sidstnævnte 9 ud af 10 gange nok være mit andet valg. Måske. Nu bliver jeg jo helt i tvivl, når jeg sådan tvinger mig selv til at vælge. Kokos er jo også godt! Og hvad med… Okay, bare glem det. Pointen er, at jeg godt kan lide citron. Og jeg syntes faktisk næsten, at vaflernes citronsmag i sig selv var lige anonym nok – men så var det heldigt, at jeg havde den lemoncurd dér, for den reddede godt nok dagen! Hvis I ikke har prøvet at lave lemoncurd før, synes jeg, I skal gøre det med det vons. Det er den perfekte blanding af syrlig og sød og cremet. Jeg er storfan! Min lemoncurd er desuden inspireret af Katrines her.

Hvis du i øvrigt laver ekstra vafler, kan jeg lige indskyde, at en enkelt rullet om lemoncurd er guf som madpakkedessert. Jeg siger det bare…

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Vafler med citron og birkes

Ingen bedømmelser endnu

Antal: vafler

Opskrift efter Jane Faerbers "LCHF - Spis dig mæt & glad"

Ingredienser

 • 2 æg
 • 2 spsk sukrin gold
 • 1,5 dl creme fraiche 38%
 • 1/2 tsk vaniljepulver
 • 1/2 dl mandelmel ikke fedtreduceret
 • 1 spsk fiberHUSK
 • 1 tsk bagepulver
 • 1 spsk blå birkes
 • 1 citron revet skal herfra

Sådan gør du

 1. Pisk æggene luftige sammen med sukrin gold. Tilsæt creme fraiche og pisk, til du har en jævn dej.

 2. Tilsæt så de tørre ingredienser og citronskal, og pisk igen.
 3. Lad dejen hvile, mens vaffeljernet opvarmes.
 4. Bag vaflerne på jernet - du behøver at pensle jernet med noget fedtstof, da der er fedt i dejen.

Noter

Server fx med creme fraiche 38% og lemon curd (opskrift nedenfor).

citronvafler2

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Lemon curd

Ingen bedømmelser endnu

Ingredienser

 • 100 g smør
 • 50 g sukrin gold
 • 50 g sukrin+
 • 2 citroner saft og skal herfra
 • 1 æg
 • 2 æggeblommer

Sådan gør du

 1. Bland alle ingredienser i en kasserolle og varm langsomt op. Pisk hele tiden, indtil du har en jævn masse - lad simre i ca. 5-10 minutter, hvor du fortsat pisker, mens curd'en tykner. Når den har en passende konsistens, tages den af varmen og afkøles.
 2. Hvis der mod forventning skulle være kommet klumper i din curd, kan du si den.
 3. Smag evt. til med ekstra sødning eller citrus.

Noter

Opbevares på køl.

citronvafler3

Kategorier: Dessert, Favoritter, Kage, LCHF opskrifter, Morgenmad, Påske

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!