Vaniljecookies med kokos, nødder og solsikkekerner

I fredags havde Anne givet sig kast med Janes lækre cookies – og hun lokkede, gjorde hun, for da jeg fandt ud af, at de andre herhjemme skulle have kage (af den ikke LCHF-venlige slags) om aftenen, røg jeg fluks ud i køkkenet og bagte min egen portion. Og jeg lyver ikke, når jeg siger, at de vitterligt var i ovnen på 5 minutter og i min mund på 30! Det er da en tilberedningstid, der er til at tage og føle på 😉

Disse er faktisk mit første forsøg med LCHF-småkager – men efterhånden har jeg læst så mange opskrifter hos andre, at jeg var klar på, at de ikke ville blive sprøde som normale småkager på mel. Så jeg blev faktisk overrasket, da de ikke desto mindre havde en anelse knas. Ikke meget, selvfølgelig, men kombien af lækker ristet kokos, grofthakkede nødder og dét, at jeg bagte dem længe nok til, at kanten lige netop blev sprød, havde en himmelsk effekt. Så nej, de er ikke sprøde – men de er heller ikke kun bløde. Samtidig er de lækre og saftige, og så har de nok den lækreste og mest intense vaniljesmag, jeg har smagt længe – især fordi jeg skruede en tand op for mængden af vanilje i opskriften – man skulle da være et skarn, hvis ikke 😉

Kort fortalt: Disse cookies holdt absolut ikke længe hos mig og bliver helt bestemt bagt igen – snarligst, hvis jeg har noget at skulle have sagt! Måske du også lige skal nå en portion, inden weekenden er helt væk?

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Vaniljecookies med kokos, nødder og solsikkekerner

Ingen bedømmelser endnu

Antal: cookies


Ingredienser

  • 100 g almindeligt kokosmel
  • 1 dl nødder fx hasselnødder eller mandler
  • 100 g solsikkekerner
  • 2 spsk sukrin+
  • 1 spsk vaniljepulver
  • 1 æg
  • 1/2 dl vand

Sådan gør du

  1. Forvarm ovnen til 150º varmluft.
  2. Hak nødderne groft og rist dem sammen med kokosmelet på en tør pande ved svag til mellem varme, indtil kokosmelet er fint og gyldent.
  3. Mal solsikkekernerne til fint mel og bland alle ingredienserne i en skål.
  4. Form til 16 kugler og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Pres kugler flade.
  5. Bages i ca. 20 minutter, eller til de bliver gyldne i kanterne.

Noter

Smager fantastisk sammen med en dejlig kop the - sikkert også med kaffe, hvis man er til den slags ;)

Kategorier: Cookies, Efterår, Favoritter, Kage, LCHF opskrifter, Mælkefri, Snacks, mellemmåltider & andre lækkerier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!