Wokket rød karryret med kylling, kål, grønne bønner og miracle noodles

Nej, det er absolut ikke en køn ret, det vil jeg gerne gi’ jer. Men nogle gange er en god omgang ruskomsnusk altså bare lige dét, man har brug for, kender I ikke det? Sådan havde jeg det i hvert fald i søndags, og eftersom jeg havde hakket kylling i køleskabet, skulle denne omgang rodsammen baseres på det. Derudover havde jeg så også et hvidkål i hr. køleskab, grønne bønner i fryseren og en pakke på dét tidspunkt uafprøvede miracle noodles i køkkenskabene. Resten er basisvarer for mig (Apropros: Jeg pønser på at lave et indlæg om mit basislager og hvad jeg (næsten) altid har hjemme – kunne det være noget?).

Har I prøvet miracle noodles? Det er et stykke tid siden, jeg første gang læste om dem, og da fandt jeg dem også ret fascinerende. Men dengang kunne jeg ikke umiddelbart finde et sted, hvor jeg kunne købe dem i Danmark, så jeg droppede det igen. Der er trods alt en grænse for, hvor langt jeg vil gå for mine specialvarer 😉 Men så skete der jo det, at en ny LCHF webshop åbnede, og de har faktisk miracle noodles i deres sortiment – så ved min første ordre smed jeg altså lige to pakker i for en god ordens skyld. De er lidt i den dyre ende, synes jeg, men meget sjovt med noget mere nuddelagtigt til en afveksling. For de smager faktisk som nudler – eller, dvs. de smager ikke rigtigt af noget, men det gør nudler i min optik altså heller ikke. Men de har samme konsistens som fx glasnudler og giver god fylde i en ret. Og så indeholder de her specifikke miracle noodles jo sådan set nærmest ingenting. 2 g kulhydrater i form af kostfibre pr. 100 g, hvilket udgør en nettoværdi på – ja, 0 g. Og der er heller hverken fedt eller protein i. Eller stivelse eller sukker for den sags skyld. Meget sært produkt! Det officielle navn er faktisk Shirataki-nudler, og de laves af 100% kostfibre af den japanske rod Konjakroden. De har en lettere fiskeagtig lugt, når man åbner pakken, hvor de ligger i noget væske af en art – spørg mig ikke hvor den lugt kommer fra! – men når først de er skyllet og tilsat retten, er der altså ingen fiskedunst tilbage, det lover jeg – med mindre du selvfølgelig laver en ret med fisk 😉
Skal du prøve dem?

Nå, tilbage til retten – selv om der nu ikke er så meget mere at sige. Hvis du er i humør til en hurtig kast-alle-ingredienser-sammen-i-en-wok-ret med asiatisk-agtige smage, er det denne ret du skal lave. Og brug endelig lige de grøntsager du vil! Jeg elsker kål i sådanne retter, men everything goes, som man siger 😉 Og de fancy nudler kan altså også sagtens udelades til fordel for mere kål – begge giver fylde i retten 🙂

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Wokket rød karryret med kylling, kål, grønne bønner og miracle noodles

Ingen bedømmelser endnu


Ingredienser

  • 400 g hakket kylling
  • 1 spsk kokosolie
  • 1 spsk rød karrypasta
  • 250 g hvidkål
  • 1 dåse kokosmælk jeg bruger kun det tykke kososfløde her
  • 250 g grønne bønner fra frost
  • 1 pakke shirataki nudler kan udelades, evt. til fordel for ekstra kål
  • 1/2 dl soja
  • 1/2 tsk fiberHUSK kan udelades
  • salt eller fish sauce

Til servering

  • saltede peanuts
  • evt. ekstra soja

Sådan gør du

  1. Opvarm en wok og herefter kokosolien heri. Svits hurtigt karrypastaen og tilsæt så kyllingen og lad den tage farve, mens du snitter kålen.
  2. Snit kål i fine strimler. Tilsæt så til kyllingen og svits, indtil kålen begynder at falde sammen.
  3. Tilsæt så kokosfløde, grønne bønner og nudler og vend rundt. Smag til med soja og salt eller fish sauce. Hvis saucen er for tynd, kan du røre en anelse fiberhusk ud i det tynde - det jævner. Brug dog ikke for meget, da lidt rækker langt og for meget kan efter sigende gøre saucen lidt slimet-agtig (don't do this at home).
  4. Server med saltede peanuts og evt. ekstra soja efter smag.

Kategorier: Asiatisk, Fast food, Forår, Hovedretter med fjerkræ, Hverdagsmad, LCHF opskrifter, Mælkefri, Sommer, Vinter, Wok

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!