Bønnesalat med vandmelon og feta

boennesalat-vandmelon-feta-1

Til trods for at jeg lidt føler, at jeg med min overvældende solskinsglæde i går er kommet til at jinxe os, skal I alligevel ikke snydes for dette helt og aldeles skønherlige sommermåltid. Jeg er heldigvis optimistisk nok til at tro, at der kommer masser af solskin igen lige om lidt (eller også har jeg et lidt for tæt forhold til dmi.dk)!

For et par dage siden var jeg i Netto og blev fristet af en billig vandmelon, som jeg straks nuppede med hjem. Frugt er jo ellers ikke noget, jeg normalt spiser så meget af, men jeg får dog, som så mange andre, altid mere lyst til det om sommeren. Det er friskt og rart, og vandmelon især er jo indbegrebet af sommer! Så jeg købte den og spiste de første tre fjerdedele helt uden andre dikkedarer. Da jeg skulle lige til at tage hul på den sidste 1/4, spottede jeg dog fetaen, der stod lige ved siden af i køleskabet, og besluttede, at den sidste kvarte måtte gå til denne salat.

Nu er det jo ikke fordi denne salat er særligt innovativ eller original eller noget. Kombinationen af vandmelon og feta er sikkert en, vi alle har fået før på et eller andet tidspunkt – hvis ikke, skal I i hvert fald skynde jer at prøve det! Tilføjelsen af bønner gør dog dels, at salaten bliver lidt mere fyldig og bedre kan fungere som det eneste tilbehør – og så elsker jeg jo grønne bønner, som I nok ved, så enhver undskyldning for at bruge dem, griber jeg fat i med både næb og kløer!

Alt i alt blev det en virkeligt rar salat – og et skønt måltid, som gav et dejligt lille afbræk til den lasagne, jeg ellers har spist hele ugen 😉

Jeg serverede med hvidløgskylling, som i min optik den bedste (og næsten eneste) rigtige måde at lave og servere de hele kyllingelår på. Der er bare et eller andet med hvidløgssmør og sommer, der spiller lige så godt som vandmelon og feta. Eller jordbær og fløde. Apropos sommer…

Hvad forbinder du især med sommer? ☀

boennesalat-vandmelon-feta-2

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Bønnesalat med vandmelon og feta

Ingen bedømmelser endnu

Antal: personer
2-4 personer (afhængigt af andet tilbehør)

Ingredienser

 • 500 g frosne grønne bønner
 • 200 g vandmelon gerne kernefri - vægt uden skal og evt. kerner
 • 200 g feta
 • 50 g pinjekerner
 • 3 spsk olivenolie
 • 1 spsk citronbalsamico eller citron/limesaft
 • salt og peber

Sådan gør du

 1. Overhæld de frosne bønner med kogende vand og lad dem stå i ca. 5 minutter, eller til vandet er kølet af. På den måde bliver de (i min optik) helt perfekte til salater. Afdryp godt.
 2. Vend bønnerne med olivenolie, citronbalsamico/citron/limesaft og salt og peber og fordel nederst i et pænt fad.
 3. Fjern skal og evt. kerner fra vandmelon. Skær i tern. Skær ligeledes fetaen i tern og fordel melon og feta over bønnerne.
 4. Rist pinjekernerne på en tør pande og drys over salaten til sidst.

Noter

Serveres fx med hvidløgskylling og hvidløgssmør. Hele kyllingelår lægges i et ovnfast fad, krydr med salt og peber og fordel et par klatter hvidløgssmør over hvert lår. Steg ved 200º varmluft i 45-60 minutter. Server med ekstra hvidløgssmør.

boennesalat-vandmelon-feta-3

Kategorier: Favoritter, Gæstemad, Grill, Hovedretter med fjerkræ, Hverdagsmad, LCHF opskrifter, Påske, Salater, Sommer, Tilbehør

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!