Choko-daddelkugler

Choko-daddelkugler, færdige

Selv om jeg ikke spiser korn og (så vidt muligt) sukker lige for tiden (eller måske netop af den grund), har man alligevel ind imellem brug for lidt sødt. I mandags lavede jeg derfor en portion daddelkugler. Jeg har tidligere lavet noget, der ligner, nemlig disse sunde havregrynskugler, som også er rigtig gode, men i denne omgang skulle det jo være uden korn. Jeg lod mig inspirere af Marias sunde kugler her, men personligt er en dessert nærmest ikke en rigtig dessert, før det smager af chokolade, så jeg tilsatte lidt kakao og rettede nogle andre ting også.

Resultatet blev virkeligt lækkert. De smager allerbedst iskoldt fra køleskabet eller fryseren, så som altid med denne slags dessertkugler er det sværeste nok at vente på, at de bliver klar. Men når den tid kommer, er det sværeste formentlig at afholde sig fra at spise hele portionen af en omgang!

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Choko-daddelkugler

Ingen bedømmelser endnu

Antal: stk

Opskrift efter Vanløse blues

Ingredienser

 • 50 g tørrede dadler
 • 50 g tørrede abrikoser
 • 25 g mandler gerne ristede
 • 25 g cashewnødder jeg brugte ristede og saltede, da jeg havde en rest. Du kan sagtens bare bruge rå eller en anden slags nødder - tilsæt evt. et nip salt i så fald
 • 2 spsk kakaopulver jeg bruger Urtekrams fedtfattige, men brug bare hvilken som helst god en
 • 1-2 spsk kokosolie
 • kokosmel til at rulle kuglerne i

Sådan gør du

 1. Bland dadler,, abrikoser, mandler, cashewnødder og olie i en foodprocessor. Tilsæt evt. lidt ekstra olie eller vand til at få det til at glide lidt nemmere. Det må dog ikke blive alt for vådt.
 2. Når massen har en passende konsistens (hverken for vådt eller tørt), tilsættes kakaopulveret. Tilsæt indtil du synes det har en god kakao/chokoladeagtig smag.
 3. Tril massen til ca. 16 kugler og tril dem i kokosmel.
 4. Sæt daddelkuglerne i køleskabet og (nu kommer det svære) vent til de er helt kolde, før du serverer dem.
Choko-daddelkugler, ingredienser

Kategorier: Favoritter, LCHF opskrifter, Mælkefri, Snacks, mellemmåltider & andre lækkerier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!