Fisk i soja-flødesovs og baconristede rosenkål

Først og fremmest har jeg endelig fået trukket en vinder af gavekortet til LCHFbutikken.dk – beklager, at det tog mig så lang tid, og jeg har ikke nogen god undskyldning ;P Ud af de i alt 167 deltagere og gode forslag til ting, I ville vælge, hvis I vandt, blev den heldige nr. 17 aka. Joan Bagge, som bl.a. vil købe FiberHUSK til at lave pandekager af – ikke dårligt! Tillykke du! Jeg har sendt en mail direkte til vinderen – tak for deltagelsen til alle I andre 😀

 


 

Og så tilbage til maden! For et par dage siden lavede jeg igen-igen-igen en af mine livretter på denne årstid. Eller rettere sagt er det nok en af mine livretter på alle tider af året, men desværre er rosenkål jo ikke i sæson altid 😉 Derfor må jeg nøjes – og sørge for at spise det så ofte som muligt, når de små fine kålhoveder er til at skaffe! 😀 For selv om nedenstående opskrift faktisk ikke er på rosenkålene, som I har fået før (lav dog gerne uden balsamico hertil), men rettere på fisken og den skønherlige sovs, er der bare et eller andet ved kombinationen af de to ting, der gør, at jeg aldrig har overvejet at spise fisken med andet tilbehør. Det virker næsten som helligbrøde!

Jeg synes desværre ikke, jeg er så god til at variere det fisk, jeg spiser. Og det kan man desværre også tydeligt se, hvis man fx tager et kig på min opskriftsside med fisk, hvor den nyeste – på nær lakseburgeren – er fra i sommers. Ups, afsløret! Så da det, her da jeg jeg lavede denne ret sidst, gik op for mig, at jeg ikke engang havde bragt opskriften her for jer – hvilket i sig selv er blasfemi – blev jeg meget forundret! Alt godt skal jo deles, det er vel tommelfingerreglen, når det kommer til internettet og madblogging generelt, ikke? Den regel lever jeg i hvert fald rart og godt efter – og det har jeg tænkt mig at fortsætte med. Gerne i selskab med rigeligt med rosenkål, bacon, fisk og godt med flødesovs!

Denne fiskeret er desuden ideel til fiskeskeptikere (jeg kigger på dig, Vikki!) – for den smager virkeligt stort set ikke af fisk. Jeg ved ikke om det er tilberedningsmetoden eller hvad, men det fungerer altså bare. Det samme gælder i øvrigt for rosenkålene – altså i forhold til rosenkålsskeptikere, ikke. Selv om I egentligt tror, at I ikke kan lide rosenkål, vil jeg virkeligt anbefale jer at prøve dem sådan her. Jeg har overbevist op til flere rosenkålsskeptikere med ovntilberedte minikål, så prøv det lige!

Det var vist det for nu. Hav det godt og spis noget kål og fisk – det er fantastico!

Fisk i soja-flødesovs

0 fra 0 stemmer
Antal: 2 personer

Udskriv

Ingredienser

 • 2 fiskefileter af hvid fisk fx rødspætte, sej, kuller el.lign.
 • 1 tsk hvidløgspulver kan udelades
 • salt og peber
 • smør til stegning
 • 2-4 spsk soja
 • 2 dl piskefløde

Sådan gør du

 • Dup fiskefileterne tørre med køkkenrulle og krydr herefter med salt, peber og evt. hvidløgspulver.
 • Varm en pande og smelt en god klat smør herpå. Steg så fiskefileterne et par minutter på hver side.
 • Når fisken har en fin stegeflade, hældes soja over, det får lov til lige hurtigt at "svitse af" og herefter tilsættes fløden.
 • Lad det hele simre ved lav varme, indtil fløden er kogt ind til passende konsistens.
 • Server - meget gerne med baconristede rosenkål til! Meeen andre grønsager kan da til nøds også gå - bønnefritter vil fx nok være meget godt, hvis det nu endeligt skal være andet end rosenkål. Eller ristet broccoli måske...
 

Kategorier: 2014-januar, Efterår, Fast food, Favoritter, Hovedretter med fisk og skaldyr, Hverdagsmad, LCHF opskrifter

Lignende opskrifter

Vis kommentarer (6)

 1. Mums – det ser lækkert ud…. Overvejer hvordan jeg skal forsøge at præsenterer den for herren i huset, der hverken spiser fisk eller kål generelt! Måske hvis jeg nu laver nogle vaniljefudge til dessert? 😀 ..

  /Christina

  1. Ujsh, ja det er måske lige lidt meget på én gang. Men på den anden side – bacon (og fløde) gør alt bedre, er det ikke sådan, det er? ;D

   1. Med bacon og fløde vil jeg mene, at man kan stoppe verdenskrige 😉 .. Det er jo de to mest fantastiske ting i verden (i hvert fald langt hen ad vejen) 😀 ..

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering