Hverdagsmåltider: En helt almindelig dag

Hverdagsmåltider 120214

Nu er jeg jo godt klar over, at der er stor forskel på, hvad folk betragter som “almindelig” og “kedelig” mad – og ditto dage i øvrigt. Men i onsdags var en både almindelig og også lidt kedelig dag for mit vedkommende. Det betyder skam ikke, at det var en dårlig dag jo! Hverken sådan generelt eller på madfronten. Men det var blot en dag som så mange andre. Stod op, gjorde mig klar, spiste drak morgenmad, cyklede på arbejde, jobbede et par timer, benyttede mig af vores lov til at gå tur hver onsdag inden frokost, spiste frokost, arbejdede lidt mere, cyklede hjem, gik tur, lavede aftensmad, spiste aftensmad – mens jeg så en Disney-film – og så var dagen jo nærmest gået! Ikke det store, men meget hyggeligt alligevel. Hverdagen er ikke nødvendigvis det, jeg foretrækker, hvis jeg endeligt skal vælge, selv om jeg jo godt ved, at det er det, der er mest af blabla, men en god hverdag er nu alligevel ikke at kimse ad!

Så selv om jeg godt kan synes, at min maddag i onsdags ikke var den mest spændende i verden, viser jeg den alligevel her. Det er vel netop det, mine hverdagsmåltider-indlæg går ud på, ikke?! 😀

P.s. “En helt almindelig dag” = den danske titel på denne fine sang fra musicalen Next to Normal. Bare sådan en lille #vigtigvidenligegyldiginfo til andre musicalfans 😉

Endnu en gang stod morgenmaden på den gode kakao (som jeg i øvrigt stadig skylder et “rigtigt” opskriftsindlæg på!”) Det gør den jo så også 4-5 ud af 7 dage, så oddsene for, at I kommer til at se den igen, er ret høje! Hvis I endnu ikke har prøvet det, vil jeg endnu en gang gerne anbefale den. Det er den hurtigste og nemmeste morgenmad, jeg kender – og så mætter den rart og helt til frokost!

Kebab-salat med creme fraiche-dressing

Frokost var rester af den kebab-salat, jeg fik til aften dagen før. Konceptet jo i princippet bare fyldet fra en kebab-agtig ting fra sådan et sted – dog en anelse mere hjemmelavet. Altså salaten og dressingen er hjemmelavet – kødet er færdigkøbt fra frost og nok ikke den mest lødige løsning, men tirsdag var en halvdårlig dag (selv om jeg nu ikke længere kan huske hvorfor!) og jeg var tæt på at falde i den reelle junkfood-fælde tirsdag, så det her virkede som en rar løsning – og faktisk som det eneste, jeg havde lyst til (ud over grillkylling aka. min akilleshæl!). Dressingen hertil var desuden fantastisk! Og det, der gjorde måltidet (og det kommer fra en ikke-dressing-fan). Den kommer der opskrift på snarest.

Kyllingebøffer med parmesan serveret med cremede hvidløgssvampe og spinat

Aftensmaden var kraftigt inspireret – for ikke at sige tyvstjålet – fra den kære Frk. Sveske. Jeg lavede en række ændringer i kyllingebøfferne, bl.a. brugte jeg færdigkøbt hakket kylling i stedet for at hakke selv, jeg brugte rød chili, tilsatte hvidløg og udelod et par andre ting. Og så stegte jeg dem i ovnen. Men derudover fulgte jeg stort set opskriften – ligesom jeg også huggede ideen om servering. Og serveringen var nok det, mere end noget andet, der gjorde det til et ok måltid for mig, for mine kyllingebøffer blev desværre en anelse tørre. Eller, de havde en “tør fornemmelse”, som, jeg egentligt tror, skyldes parmesanen. Men svampene var herlige! Jeg havde både champignoner og østershatte tilbage fra Aarstidernes LowCarbKasse, så dem stegte jeg på panden med hvidløg og godt med smør, hvorefter jeg stuvede (?) dem i en blanding af flødeost og fløde. Og smagte til med godt med salt! Og ja, så er det selvfølgelig spinat underneden 😉 Jeg har i øvrigt egentligt ikke tænkt mig at komme med en opskrift faktisk – med mindre I insisterer?

Det var det. Én dag, tre måltider – som de fleste af mine dage jo faktisk ser ud!
(på nær weekenden, forstås, hvor jeg jo ofte kun spiser to hovedmåltider, evt. suppleret af lidt andre småtterier)

Har du fået noget godt at spise på det sidste? 🙂

Kategorier: Hverdagsmåltider, LCHF

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!