Hverdagsmåltider

hverdagsmaaltider-260214

Så er det blevet tid til endnu en gang hverdagsmåltider. Har jeg besluttet. Det er jo heldigvis det smarte ved det her blog-hejs: altså at man som blogger selv bestemmer, hvad der kommer hvornår og hvorfor, ikke? 😉 Ge-ni-alt, siger jeg er!

Så da jeg i går, mens jeg var ved at lave min madpakke, kom i tanker om, at det pludseligt var et par uger siden sidst, var det heldigvis nemt lige at gribe kameraet og knipse løs. En smart ting ved LCHF er i øvrigt, at hverdagsmåltidsindlæggene er meget nemmere nu end før, da jeg jo spiser færre måltider, så der er færre photo ops, man risikerer at glemme 😛

I går – onsdag – var endnu en helt almindelig dag. En hverdag, som de er flest. Dog havde jeg forskellige ærinder på vej hjem fra job, bl.a. at aflevere min cykel (endnu en gang!) hos cykelsmeden, så de forhåbentligt kan få sat lidt skik på den, så en cykeltur på 5 km ikke længere behøve at føles som en løbetur på ditto. Det kunne faktisk være ret rart 😉 Til gengæld lånte jeg så en lånecykel, som er 40 gange værre end min egen, så i dag er jeg cykeltræt. Sådan kan det gå! 😀 Men altså, pointen er jo, at jeg var sent hjemme, hvorfor jeg havde planlagt nem aftensmad. Men heldigvis behøver “nem” jo langt fra at betyde kedelig eller dårlig!

Det korte af det lange: Nedenfor kan I se, hvad jeg spiste i går. Det var nemt og lækkert. Hejhej 😀

kakao

Først starter vi med en – efterhånden – gammel kending. Den gode varme kakao, som jeg jo nærmest drikker alle hverdagsmorgener, hvorfor det ikke er så underligt, at I nu har set den flere gange. Den fungerer bare hver gang, smager fantastisk, holder mig mæt helt til frokost (mindst!) – og så lægger den generelt bare en god bund for en rar dag, synes jeg!

wrap-laks-floedeost

Jeg lagde jo ikke skjul på, at jeg var stor fan og ovenud begejstret for tortillapandekagerne den anden dag. Og nu har jeg fået endnu en grund til at lave dem igen meget snart – de fungerer nemlig (også) perfekt som frokost/madpakkewrap – og jeg ved, at I er mange, der ligesom jeg, nogle gange godt kan savne en nem frokost modsat de evindelige rester, der kræver utallige bøtter, skal varmes m.m. Her er løsningen! Smid noget fyld i en wrap, og du er good to go. Og så indeholder en enkelt wrap kun omkring 3 g kulhydrat, mens de omvendt mætter ufatteligt længe! Ovenstående med flødeost og røget laks holdt mig mæt – altså helt mæt – i noget der ligner 6-7 timer! Det er sgu en vinder, folkens!

spejlaeg-boennefritter-aioli

Da jeg endeligt gik hen og blev sulten, var det heldigvis nemt klaret. En omgang bønnefritter, en spejlægstoast (just som det lyder, to spejlæg med ost og evt. skinke eller andet imellem, se Janes beskrivelse her) og en god klat aioli. Lækkert!

Og det var så det! Har I fået noget godt at spise på det sidste? 🙂

Kategorier: Hverdagsmåltider

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!