Julede daddelkugler

Julede kugler

En gang imellem får man altså bare lavet noget, der er virkeligt, virkeligt lækkert. Og så er jeg sgu ikke bleg for at prale lidt. For dette, det er sgu en “ræddi” god opskrift! Selv om man gerne vil spise low-carb og så sukkerfrit som muligt, er det stadig meget hyggeligt med lidt julegodter ind imellem. “Heldigvis” har jeg aldrig været den største fan af julesmåkager som fx pebernødder, brunkager og deslige, så det er ikke fordi jeg som sådan savner at spise dem – det gjorde jeg nemlig i forvejen i ret begrænsede mængder. Men jeg elsker duften af julesmåkager – det kan vel nærmest betegnes som duften af jul. Så den duft og de krydderier har jeg simpelthen puttet i en omgang mandel/daddelkugler. Ideen er Janes og jeg har taget udgangpunkt i hendes opskrift. Jeg foretrak dog selv at kunne bestemme sammensætningen og mængden af krydderier, så jeg har sjusset mig lidt frem til en blanding, der både kan gå for at være pebernødde- og brunkageagtig – især når man dårligt husker den “rigtige” smag. Selv hvis man er kender, smager de i hvert fald julet under alle omstændigheder.

Mine dadler var lidt til den tørre side og jeg var for utålmodig til at sætte dem i blød først, så jeg forsøgte mig med Dittes tip med at varme dadlerne let i kokosolie på en pande. Og det blev faktisk rigtigt godt! Ikke alene blev de lettere at blende, men de fik også en nærmest karamelagtig smag – præcis som når man pakker dem ind i bacon og bager dem i ovnen, hvilket – apropos ingenting – er blevet en af mine yndlingssnacks/aperitifs!

Disse kugler er lidt mere besværlige at forme end de andre daddelkugler, jeg har haft herinde. Jeg kan ikke helt sætte fingeren på, hvad det skyldes. Måske det er den lidt anderledes ratio af mandler og dadler, måske det er opvarmningen af dadler eller måske noget helt tredje. Det vigtigste er dog, at det sagtens kan lade sig gøre, og resultatet er helt sikkert det ekstra besvær værd!

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Julede daddelkugler

Ingen bedømmelser endnu

Antal: stk

Ingredienser

  • 100 g bløde tørrede dadler
  • 3 spsk kokosolie
  • 200 g mandler
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1 tsk stødte nelliker
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 1/2-1 tsk hvid peber den bliver forholdsvist krads med en hel tsk
  • evt. lidt vand

Sådan gør du

  1. Smelt 1 spsk kokosolie på en pande, skær/klip dadlerne i mindre stykker og varm/svits dem i olien til de er blevet bløde.
  2. Lad dadlerne køle en anelse af, mens mandlerne males til så fint mel som muligt.
  3. Blend dadlerne med den resterende kokosolie og krydderier til en jævn masse. Tilsæt herefter mandelmelet og kør til massen er sammenhængende. Tilsæt evt. lidt vand, hvis det er for tørt.
  4. Hvis massen stadig er varm/lun efter dadlerne har været på panden, kan den sættes i køleskabet en times tid, inden kuglerne formes.
  5. Kan holde sig i hvert fald tre dage på køl.
Julede daddelkugler

Kategorier: Jul, Kage, LCHF opskrifter, Mælkefri, Snacks, mellemmåltider & andre lækkerier, Vinter

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!