Kinesisk kyllingesalat

kinesisk-kyllingesalat-2

Hvis du er som mig, kan du også godt synes, at (bare) “kylling og salat” lyder lige kedeligt nok. Sådan lidt tørt og smagløst, ikke? Men hvis jeg i stedet hører “kyllingesalat”, er det en helt anden sag. En kyllingesalat lover, i mine ører, velsmag, balance, lækkerhed og generelt noget, der er blevet kræset meget mere for. Denne kyllingesalat er frisk, sprød og sommerlet – og supernem at lave. Det er uden tvivl kombinationen af de forskellige asiatiske smage i både kylling og dressing med de sprøde grøntsager, der gør salaten til en succes, så ikke noget med bare at skippe dressingen, vel!

Det vigtigste, når du laver denne salat, er nok, at du virkeligt er påpasselig med ikke at give kyllingen for længe. Salaten her er ikke særligt cremet, så en tør kylling er ikke en god tilsætning. Det, synes jeg tit, kan være det sværeste ved kylling faktisk – selv om kylling er mit yndlings”kød”, og det jeg klart spiser oftest, ender man nogle gange med en tør omgang, og det er altså bare aldrig lækkert. Men er du opmærksom på det, er det jo intet problem, og så kan jeg kun anbefale salaten her – evt. til en let aftensmad i aften på denne (måske sidste rigtige, så sørgeligt!) sommerdag (har I efterhånden gættet, hvad min yndlingsårstid er? 😉 )

P.s. Jeg blev mindet om denne kyllingesalat, som jeg helt sikkert snart lave igen: ASIATISK KYLLINGESALAT

I dag er i øvrigt min sidste rigtige feriedag inden jeg starter studie igen næste uge, fordi hverken weekend eller arbejdsdage tæller, og det har jeg det også ret så stramt med. Heldigvis er og bliver vejret awesome, men jeg har en pakke på vej, så indtil videre er jeg “fanget” indendøre – men hvilken bedre anledning til lige at få blogget lidt? Forhåbentligt bliver den leveret ikke alt for sent, så jeg kan komme udenfor!

Opskriften indeholder affiliatelinks.

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Kinesisk kyllingesalat

Ingen bedømmelser endnu

Antal: portioner

Opskrift efter I Breathe I'm Hungry

Ingredienser

Kylling

Salat

  • 2 håndfulde spidskål eller hvidkål fintsnittet
  • 2 håndfulde kinakål fintsnittet
  • 1 skoleagurk eller tilsvarende mængde almindelig agurk i skiver
  • 1 bundt radiser skåret i tændstikker
  • 2 spsk sesamfrø

Dressing

Sådan gør du

  1. Bland kylling med vand og de ting, der skal give smag, i en gryde eller sauterpande med låg, og lad kyllingen simre, til den er mør - tiden afhænger af, hvilken udskæring du bruger. Når den er klar, tager du den op af væsken og lader køle let af.
  2. Snit imens grøntsagerne: kål i fine strimler, agurk i skiver og radiser i tændstikker. Fordel kål og radiser på et fad og læg agurker i kanten.
  3. Blend alle ingredienser til dressingen i en blender eller minihakker eller lignende, og blend godt sammen.
  4. Træk kyllingen fra hinanden med gafler eller dine fingre. Læg kyllingekødet i midten, drys med sesamfrø og hæld til sidst dressingen over det hele inden servering.

Noter

Du kan tilføje fintsnittet forårsløg og koriander til salaten også.

Har du en rest kylling fra et andet måltid, kan du sagtens bare plukke kødet og bruge til dette.

kinesisk-kyllingesalat-1

Kategorier: Fast food, Frokost, Hovedretter med fjerkræ, Hverdagsmad, Kinesisk, LCHF opskrifter, Mælkefri, Salater, Sommer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!