Koldskålsshake med jordbær

koldskaalsshake

Nåmmen i mandags flyttede jeg jo ind i min nye og ret så fantastiske lejlighed, og selv om jeg løbende kommer mere og mere på plads, har jeg endnu ikke brugt super meget tid i køkkenet, så det er udmundet i nye opskrifter til jer. Det skal jo nok komme! Først er der lige en færdig udpakning, jeg gerne vil have mere eller mindre overstået – plus jeg skal have fikset min ovn og skaffet møbler og så videre. Ooog så er der jo lige en håndfuld eksaminer om ikke så længe, der også lige skal overstås. Ahem.

Så for at I ikke skal vansmægte helt i den tid, tænkte jeg, at jeg ville give jer en lille smagsprøve fra “Sødt, sundere, syndigt“. Og når jeg siger lille, mener jeg ikke i kvalitet, men kun i nemhed og overskuelighed. Denne koldskålsshake er nemlig en af de de opskrifter (for ikke at sige dén opskrift), som jeg selv har lavet fra bogen allerflest gange. Den er lynhurtig at blende sammen, og resultatet er en drik, som smager af den bedste jordbærkoldskål og sommer og bare tæer på græs og alt det gode – mens den samtidig er dejligt mættende. Jeg bruger den både som morgenmad og mellemmåltid og dessert og alt muligt andet. Og lige så snart jeg får handlet et sted, hvor de ikke er løbet tør for græsk yoghurt, som føtteren desværre var i går, handler jeg til et par mere. Så-så godt!

P.s. Du kan selvfølgelig sagtens lave koldskålen som større portion i stedet for individuel shake og evt. servere med ekstra friske jordbær og kammerjunkere på toppen. Jeg har en opskrift på sidstnævnte i bogen – siger det bare 😉

Opskriften indeholder reklame i form af affiliatelinks. Hvis du køber noget fra sider, jeg linker til gennem disse links, er du med til at støtte mig og bloggen 🙂

Koldskålsshake med jordbær

0 fra 0 stemmer
Antal: 1 person
Udskriv

Ingredienser

  • 100 g jordbær helst friske, men frosne kan også gå
  • 1,5 dl græsk yoghurt
  • 1/4 dl piskefløde
  • 1 æg
  • 1/2 citron saften heraf
  • 1 spsk sukrin+
  • 1/2 tsk vaniljepulver

Sådan gør du

  • Blend alle ingredienserne sammen i en blender, foodprocessor eller med stavblender.
  • Smag evt. til med citron og sukrin+, og server i et højt glas med sugerør.

Noter

Fødevarestyrelsen fastslår, at risikoen for at få salmonella fra danske æg er forsvindende lille, men hvis du alligevel ikke har lyst til at bruge rå æg, kan du i stedet benytte pasteuriserede hele æg eller udelade ægget helt – sidstnævnte dog med en mærkbart mindre mæthed som resultat.

Kategorier: Dessert, Favoritter, LCHF opskrifter, Morgenmad, Snacks, mellemmåltider & andre lækkerier, Sommer, Sødt, sundere, syndigt

Lignende opskrifter

Vis kommentarer (5)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *