Mandagens Måltider

Jeg har ikke rigtigt noget klogt at sige i dag, tror jeg. Og nej, det ved jeg ikke, om jeg i princippet nogensinde har 😉

Men jeg synes, at i går var en ret hård dag. Jeg var træt, så træt. Men det synes jeg faktisk, at jeg nærmest er hele tiden lige for tiden desværre. Fordømte mørke og efterår! Jeg er 100% en forårs/sommerperson, og hvert år, når vi kommer til denne tid, daler mit energiniveau (og ofte også humør) helt ekstremt. Selv om jeg forsøger at bekæmpe det med sund mad og vitaminer (både multi og D). Jeg ville ønske, at jeg kunne sige, at jeg også forsøger at træne det væk, men det har jeg desværre ikke energi til 🙁 Er der nogen, der har det ligesom mig, og har nogen gode ideer. Jeg er åben for de fleste råd!

Nå, men nu til maden:

Skyr med chia, mandler, appelsin og banan

Både retten og billedet her er gengangere fra sidste uges morgenmad. Og det er faktisk lidt snyd, for jeg spiste ikke engang appelsin i går! Men jeg havde ærligt talt lidt glemt, at der var appelsin på det billede, jeg havde, og tænkte frejdigt at jeg da sagtens kunne genbruge det billede. Hæ. Nå, men i hvert fald, min morgenmad bestod (endnu en gang) af skyr med vanillepulver, sødemiddel, chiafrø, ristede mandler og en banan. Bum.

Sandwich af kålklatter

Min frokost blev en snydesandwich inspireret af Jane og Frk. Sveske. Snydebrødet/klatterne består hovedsageligt af spidskål samt andre gode sager, og blev lavet i weekenden, da jeg savnede noget brødagtigt til at putte under noget varmrøget laks – og tænkte i samme ombæring at jeg passende kunne lave nogle til madpakker også. Opskriften kommer snart. Jeg frøs desuden en del ved frokosttid og havde lyst til noget varmt, så jeg valgte faktisk at smide de to halvdele i mikrobølgeovnen på arbejdet = instant pizza!

Æbler med mandelsmør

Næsten en genganger, men så alligevel ikke helt. Mit eftermiddagsmåltid denne mandag blev to æbler i både med mandelsmør denne gang frem for peanutbutter. En rar lille afveksling – selv om peanutbutter nu altid vil være nr. 1 for mig! (men mandelsmør har et par sundere egenskaber, fx flere fibre og mere calcium hvorimod peanutbutter har en anelse mere protein, se her)

Blomkåls- og sød kartoffelsuppe med flødeost

Findes der noget bedre end at have lækre rester til aftensmad? Jeg tror det næsten ikke! Jeg havde stadig suppe tilbage fra søndag, så det nuppede jeg en stor portion af sammen med kylling. Herligt!

Clementiner

Kan I gætte hvad en af mine yndlingsting ved denne årstid er? (nej, det er ikke mørket og kulden!) Nemlig, clementiner! (hvordan kunne I gætte det?) Duften af clementiner er vitterligt en af de bedste i verden 😀

Hvad var det bedste I spiste i går?

Det kunne muligvis godt være frokostens sandwich-turned-pizza. Det var et lækkert lille trick 😉

Kategorier: Hverdagsmåltider

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!