Pandebrød

Pandebrød

Disse pandebrød har jeg først set på Sofies Blog og siden hos Newyorkerbyheart. Opskriften stammer efter sigende fra Spis Bedre.

De er virkeligt, virkeligt lækre. I dag var det faktisk anden gang, jeg lavede dem, men sidst fik jeg bare ikke lige taget billeder. De passer utroligt godt som erstatning for naanbrød eller som en slags madpandekage. I dag spiste jeg dem med hummus og grønne bønner. Jeg brugte også en enkelt som pizzabund med skinke og ost og et minut i mikrobølgeovnen.

Enjoy!

Pandebrød

0 fra 0 stemmer
Antal: 8 stk
Udskriv

Ingredienser

  • 1 dl vand
  • 1 dl surmælksprodukt fx ymer, A38, græsk yoghurt eller lignende
  • 25 g gær
  • 1 spsk honning
  • 1 tsk salt
  • 2 spsk olie
  • 400-450 g hvedemel Se note for grovere melblanding
  • olie til pensling

Sådan gør du

  • Gær opløses i vand og surmælksprodukt. Tilsæt honning, salt og olie og herefter hvedemel lidt ad gangen. Når dejen er smidig, lægges den til hævning en times tid.
  • Efter hævning deles dejen i otte lige store stykker. Hvert stykke rulles ud til en cirkel (eller det, der ligner). Det er nemmest at rulle alle brødene inden man begynder at stege. Pensl den ene side af brødene med et meget let lag olie. En (eller flere) slip-let pander varmes og når de er klar lægges brød med den smurte side nedad. Den anden side smøres og efter ca. et minuts tid vendes de. Bag et minut på den anden side og fortsæt sådan med resten af brødene. Hvis brødene bliver sorte inden der er gået et minut, er panden for varm. Hvis de stort set ikke får farve, skal der nok skrues lidt op.

Noter

Note 8/5-11: De bliver utroligt gode med 200 g hvedemel og 200 g hvid hvede - og man kan overhovedet ikke smage at der er groft mel i 🙂

Kategorier: Brød

Lignende opskrifter

Vis kommentarer (6)

  1. Hej Xenia.

    Har du prøve at fryse de her brød? Jeg lavede dem i aftes som tilbehør, og de var super lækre, så overvejer at lave en ordentlig portion i morgen, hvis de altså stadig er fugtige og gode efter at have været frosset.

  2. Rasmus: Godt at du kunne lide dem! Men nej, det har jeg faktisk ikke. Men jeg kunne forestille mig, at det blev fint. Det synes jeg, at det meste brød gør. Ellers ville det måske være en idé bare at fryse dejen – du kan måske oven i købet rulle det ud på forhånd (så bare sørg for at lægge noget bagepapir eller lignende imellem) – så skal de bare lige steges, når de er tøet? Du må meget gerne vende tilbage, hvis du forsøger dig med det – så kan det være jeg efterligner din idé ;D

    ~ Xenia

  3. Hej Xenia

    Jeg vil da egentlig bare spørge om, om du tror at skyr kan bruges som surmælksproduktet, eller skal det være et mere flydende produkt, for at dejen fungerer?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *