Guddommelig persillesovs – med tilbehør

persillesovs-1

Det her er nok en af de der “ikke rigtigt en egentlig opskrift”-opskrift, men nu har jeg alligevel lavet denne her sovs to gange – reelt tre, da der var rester af tilbehøret – inden for den sidste halvanden uge, og så tænkte jeg, at jeg næsten skyldte jer at videregive fremgangsmåden! Jeg har jo allerede én opskrift på stegt flæsk med persillesovs og blomkål her på bloggen, men denne her er faktisk nok bedre, tror jeg. Til den gamle opskrifts forsvar skal det dog lige siges, at jeg jo ikke har lavet den udgave i snart to år, bare sådan til info.

I sidste uge spiste jeg persillesovsen her sammen med dampet blomkål, nye kartofler (absolut yndlings, når de er i sæson!) og flæskesværspanerede fiskefileter. Godt! I går spiste jeg det med stegt flæsk. Også godt! Næste gang bliver det måske med frikadeller, fiskefrikadeller – eller bare helt uden kød, det kunne jeg sagtens, hvis jeg skal være ærlig!

Sovsen er lavet med hjælp fra Rikke Steenbuch, og jeg har kun godt at sige om den! Det er hurtigt, åndssvagt nemt, og helt utroligt lækkert! Og så mætter det også ret meget, hvilket ikke er mærkeligt, hvis man kigger på indholdet. Det er en meget LCHF-venlig sovs, og man kan altså også sagtens undvære kartoflerne, selv om jeg personligt ikke er meget for det 😉 Hvis man er mindre LCHF, men stadig lowcarb, kan vælge at udelade smørret, som Rikke også skriver på linket.

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Guddommelig persillesovs

Ingen bedømmelser endnu

Antal: personer

Opskrift inspireret af Rikke Steenbuch

Mængden afhænger af sovseappetit

Ingredienser

  • 50 g smør
  • 50 g flødeost
  • 1 dl piskefløde
  • 1/2-1 tsk urtesalt
  • peber
  • en ordentlig bunke hakket frisk persille

Sådan gør du

  1. Bland smør, flødeost, piskefløde og urtesalt i en kasserolle, og bring i kog. Lad simre, indtil sovsen er tyknet til passende konsistens.
  2. Rør persille i, giv et opkog, smag til og server. Nemt!

Kategorier: Favoritter, Hovedretter med kød, Hverdagsmad, LCHF opskrifter, Mormormad, Sommer, Tilbehør

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!