Pulled pork (med coleslaw og valgfri burgerbolle)

Pulled pork + coleslaw

At sige at pulled pork er en af de mest hypede måltider lige for tiden ville vist være en voldsom underdrivelse. Faktisk lå pulled pork på førstepladsen på madrelaterede google-søgninger i 2013 – og umiddelbart er det da garanteret en tendens, der fortsætter. Ikke desto mindre er jeg som altid last mover og fik faktisk først prøvet at lave det selv her i weekenden i forbindelse med min familiefødselsdag. Jeg har smagt det tre gange før, med varierende succes, så det var med et forsøg på at administrere mine forventninger, som til tider godt kan blive lidt for høje, at jeg tog fat på projektet.

Der findes jo ekstremt mange forskellige opskrifter på pulled pork, men fælles for dem alle er, at man tager et stort stykke (svine)kød, marinerer det i en ordentlig røvfuld timer og smider det herefter i ovnen ved lav temperatur i ditto. Og vupti – lækkert smørmørt kød, som selv folk, der ellers ikke er så stor fan af særligt meget svinekød (ja, som undertegnede fx), nemt kunne blive ret forfalden og have våde drømme om! Klart en succes! Når man spiser LCHF er det i øvrigt også en fantastisk ret – såfremt man sørger for selv at lave marinaden og udelade sukker, forstås. Man vurderer jo egentligt selv, i hvilken smagsretning man gerne vil have sit kød – jeg var ude efter en “klassisk” røget sur-sød barbecueagtig sovs, så da jeg faldt over Majs opskrift her, klappede jeg i mine små hænder og fulgte (stort set) til punkt og prikke.

Mht. servering er der jo også nærmest frit slag. Jeg spiste det i en af mine yndlings-LCHF-burgerboller om aftenen, da mine gæster fik de “rigtige” burgerboller. Og alle de andre gange jeg spiste der (der er lækkert maaange rester :P) spiste jeg det bare rent med et bjerg coleslaw som bund. Coleslaw er i øvrigt i min optik et must, men jeg kan jo ikke tvinge jer, så hvis I foretrækker et andet tilbehør, skal I da være velkomne(agtigt). Opskriften nedenfor er min favorit-coleslaw – og den kan altså anbefales!

Generelt var måltidet, så vidt jeg fornemmede, en stor succes – så hypen er klart velfortjent, hvis I spørger mig. Og det er absolut ikke sidste gang, det bliver lavet hos mig. Jeg kunne også sagtens forestille mig at lave en steg i en weekend, og så have god frokost og andre rester til de mange følgende dage. Dog vælger jeg i så tilfælde nok bare at lave en enkelt nakkefilet modsat de to, jeg lavede i weekenden 😉

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Pulled pork (med hjemmelavet sukkerfri marinade)

Ingen bedømmelser endnu

Antal: personer

Du får masser af rester ud over mængden til 4 personer

Opskrift efter Frk Maj

Ingredienser

  • 1 nakkefilet på ca. 2,5 kg

Marinade

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 3 spsk olie
  • 2 dl tomatpure
  • 2 dl vand
  • 10 dråber tabasco-sauce
  • 2 spsk røget paprika
  • 2 tsk chilipulver
  • 1 tsk bouillon fx fra Herbamare
  • 4 spsk sukrin gold
  • 2 spsk dijonsennep
  • 1 dl æbleeddike
  • 1 spsk salt

Sådan gør du

  1. Hak løg og hvidløg fint og svits i olie i en varm gryde, til de bliver klare og bløde.
  2. Tilsæt resten af ingredienserne til marinaden, bring i kog, og lad simre i ca. 15 minutter.
  3. Lad marinaden køle af, inden den bruges.
  4. Fordel i et gavmildt lag ud over nakkefileten, dæk til, og lad stegen marinere i køleskabet natten over.
  5. Tænd så ovnen på 110º, og sæt stegen på en bradepande og i ovnen. Den skal have 12 timers tid. Hvis den bliver for mørk undervejs, kan du dække den til med sølvpapir.
  6. Når stegen er færdigstegt, trækker du den i fine tråde med gafler. Hvis du er i god tid, kan du også lade den køle af og bruge fingrene - det gjorde jeg (der er i øvrigt en sær tilfredsstillelse i at stå med grabberne nede i en kæmpe steg og bare trække kødet fra hinanden - det er jo nærmest stenalderagtigt! :D).
  7. Kog den resterende marinade kort igennem sammen med kødsaft fra bradepanden. Smag evt. til med salt, eddike og sødning.
  8. Fordel marinaden over det færdigtrukkede kød og server!
IMG_2954

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Coleslaw

Ingen bedømmelser endnu

Antal: portioner


Ingredienser

  • 1/2 lille hvidkål ca. 5-600 g
  • 2-3 gulerødder ca. 3-400 g
  • 1 håndfuld frisk persille

Dressing

  • 1,5 dl creme fraiche hvis du vil have en mælkefri udgave, kan du bare bruge ren mayo
  • 2-3 store spsk mayonnaise
  • 2 tsk dijonsennep
  • 2 tsk citronsaft eller lys eddike
  • 1 tsk sukrin+
  • salt

Sådan gør du

  1. Snit kålen fint og riv gulerødderne groft. Hak persillen fint.
  2. Bland dressingen, og smag til med salt, citronsaft/eddike og sukrin+.
  3. Vend grøntsagerne i dressingen og lad gerne trække lidt inden servering.
IMG_2994
IMG_2979

Kategorier: Burgers, Favoritter, Gæstemad, Hovedretter med kød, LCHF opskrifter, Mælkefri, Salater, Tilbehør

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!